Denzel Dumfries timmert hard aan de weg

De geboren Rotterdammer heeft zijn carrière zorgvuldig opgebouwd en plukt daar nu de vruchten van. Bovendien is hij het voorbeeld van iemand die met volledige inzet heel ver kan komen in het voetbal. Waar hij 10 jaar geleden nog voor BVV Barendrecht speelde, is hij nu een van de mannen die elke keer wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal. Daarnaast is hij ook niet meer weg te denken uit de basis van Inter.  Voor de prestaties die hij levert, willen ze hem dan ook nog meer waarderen. Dat willen ze mede doen in de vorm van een nieuw en sterk verbeterd contract. Hierdoor krijgt Denzel Dumfries een behoorlijk royaal salaris.

Nieuw contract bij elkaar gestreden

Er is nog geen sprake van een akkoord, maar Dumfries zag wel dat Inter serieus wil doorpakken met de rechterverdediger. Zo wil de topclub uit Milaan hem voor vijf jaar langer vastleggen. Hij kan daarbij (minimaal) een verdubbeling van zijn jaarsalaris tegemoetzien. Is dat even lekker nieuws voor Dumfries.

Bronnen uit Italië geven aan dat Inter het vernieuwde contract dit kalenderjaar nog hoopt af te ronden. De verwachting is dat de gesprekken over een langdurig verblijf van de onvermoeibare vleugelverdediger de komende weken geïntensiveerd zullen worden.

Wat is het salaris van Denzel Dumfries?

Na zijn overstap van PSV, waar hij naar verluidt zo’n 1 miljoen euro per jaar verdiende, drie jaar geleden, gaat hij nog veel meer verdienen dan hij nu al doet. Volgens Capology kan Denzel Dumfries op dit moment jaarlijks 3.210.000 euro bijschrijven. Na deze contractverlenging gaat hij dus het dubbele verdienen. Het kan dus snel verkeren, waar hij tien jaar geleden nog bij BVV Barendrecht voetbalde, gaat hij binnenkort dus ruim 6,4 miljoen euro per jaar verdienen. Zo zie je maar dat je met hard werken ook heel ver kunt komen. Zover zelfs, dat je met het nieuwe salaris van Denzel Dumfries (normaal gesproken) de rest van je leven niet meer naar geld hoeft om te kijken.