De carrière van Daniel Ricciardo in de Formule 1

Daniel Ricciardo is door zijn vrolijke karakter één van de meest geliefde F1-coureurs. Er was dan ook blijdschap alom toen bekend werd dat hij zijn rentree in de F1 maakte bij AlphaTauri. Aldaar werd hij aangesteld als vervanger van de Nederlander Nyck de Vries. Hij werd al na tien races ontslagen omwille tegenvallende resultaten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Voor zijn avontuur bij AlphaTauri was Ricciardo actief als test/reservecoureur bij Red Bull Racing. Zijn F1-carrière startte in 2011 bij HRT, alvorens hij een jaar later naar Toro Rosso (tegenwoordig AlphaTauri) vertrok. Dat bleek een succes en hij promoveerde naar Red Bull Racing waar hij vijf jaar actief was. In de laatste drie jaar daar was hij teamgenoot van Max Verstappen.

In 2019 koos Ricciardo voor een avontuur bij Renault (nu Alpine) en een jaar later McLaren. Bij beide teams kwam hij echter niet uit de verf waarna hij terugkeerde bij zijn – hoe hij het zelf omschreef – thuis, Red Bull Racing. Tot De Vries ontslagen werd, dus.

Het salaris van Ricciardo bij AlphaTauri in 2023

Als derde coureur bij Red Bull Racing verdiende hij een vermogen. Met zijn stap naar AlphaTauri heeft hij wel iets in moeten leveren. Momenteel verdient de Australiër in Faenza $ 2,1 miljoen per jaar. Nog steeds niet mis natuurlijk.

Daarmee verdient hij meer dan het dubbele van zijn Japanse teamgenoot Yuki Tsunoda. Volgens ingewijden verdient hij zo’n $ 1 miljoen per jaar, en is daarmee samen met Williams-coureur Logan Sargeant één van de laagverdieners in de koningsklasse.