Hoeveel verdiende Bas Nijhuis aan de wedstrijd Vitesse – Sparta Rotterdam?

We weten allemaal wel dat een scheidsrechter in de Eredivisie een prima salaris verdient. Maar deze wedstrijd was een geval apart. In totaal werd er maar zes minuten en veertien seconden gespeeld in Arnhem. Een heel vreemde situatie voor de spelers én de scheidsrechter. Bas Nijenhuis vertelt bij Vandaag Inside: “Het was heel apart. Beugelsdijk kwam na drie minuten al naar me toe. Hoelang nog, vroeg hij. Ja, ongelooflijk, het was echt heel raar.”

Het erge van alles: in die korte pot gebeurde er daadwerkelijk helemaal niks. Je zou denken dat spelers alles – maar dan ook echt alles – zouden kunnen geven in die aantal minuten. Maar niets was minder waar.  “Ik had ook meer verwacht. Ballen die erin worden gepompt, tackles… maar helemaal niks”, aldus scheidsrechter Bas Nijhuis.

In totaal heeft de scheidsrechter slechts twee keer op het fluitje moeten blazen. Overtredingen? Nee. Vrije trap? Nee. Die twee keer fluiten waren voor het begin en het einde van de wedstrijd. In totaal verdiende Bas Nijhuis een bedrag van maar liefst 2400 euro voor deze wedstrijd. Omgerekend is dit zo’n 400 euro per gespeelde minuut. Bas Nijhuis zei er het volgende over: “Zoiets, ja. Veel, hè? Een aantal collega’s appten dat ook meteen toen ik deze wedstrijd kreeg. Zet maar boven het filmpje: Nijhuis bestbetaalde scheidsrechter van Nederland.”

Zie de video van de aflevering van Vandaag Inside hieronder (YouTube):