Opmerkelijke beroepskeuze met een Filosofie achtergrond

Hoewel Farioli in het verleden de studie Filosofie afrondde aan de Universiteit van Florence, koos hij ervoor om aan de slag te gaan als professionele keeperstrainer. Dat begon bij de Italiaanse voetbalclub Margine Coperta, waar Farioli twee jaar lang actief was. Hier bleek de Italiaan talent te hebben voor het opleiden van doelmannen. Dit bracht hem na enkele jaren bij clubs als Benevento en Sassuolo.

 

Van assistent-trainer naar hoofdtrainer

Halverwege 2020 werd Francesco actief als assistent-trainer bij Alanyaspor. De club ervaarde vervolgens een uiterst succesvol seizoen en dat startte de carrière van Farioli als hoofdtrainer. Hierom vertrok hij naar de Turkse voetbalcompetitie, waar hij op z’n 31e de jongste hoofdtrainer ooit werd in Turkije. Twee jaar later debuteerde de jonge trainer in de Franse topcompetitie. Hij tekende een tweejarig contract bij het welbekende OGC Nice. Ook daar was Francesco Farioli succesvol als hoofdtrainer. Een lange tijd stond de Franse ploeg zelfs op de tweede plaats van de Ligue 1. Helaas, voor Farioli, werd de tweede plek niet het eindstation van OGC Nice. Aan het einde van het seizoen stond de club op de vijfde positie van de Franse voetbalcompetitie, ook niet slecht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

Sinds mei dit jaar is Farioli officieel in loondienst bij het Amsterdamse Ajax. Hier zal hij de komende drie jaar de taak van John van ’t Schip overnemen. Farioli krijgt de vrijheid van de Amsterdamse technische staf om de selectie flink te vernieuwen. We zijn benieuwd wat de Italiaan voor de Amsterdammers in petto heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

Het royale jaarsalaris van Francesco Farioli bij Ajax

Voor deze dienst moet Ajax uiteraard diep in de buidel tasten. Naar verluidt zal Francesco Farioli iedere maand ruim een ton opstrijken. Op jaarbasis gaat het om een salaris van ruim 1 miljoen euro. Daar zitten dan eventuele bonussen nog niet bij inbegrepen. Mocht Ajax komend seizoen kampioen worden, komt er uiteraard een flinke geldbonus boven op dit royale jaarsalaris. Los van deze bonussen gaat de Italiaanse trainer ongeveer hetzelfde verdienen als Erik ten Hag en Alfred Schreuder tijdens hun carrière bij Ajax.

In vergelijking met het salaris bij OGC Nice, gaat Farioli er lekker op vooruit. In Frankrijk streek de Italiaan ieder jaar bijna 850.000 euro op. Bij Ajax verdient hij op jaarbasis dus ruim anderhalve ton meer. Dat is inderdaad de moeite om het vliegtuig te pakken van Nice naar Amsterdam!