Niets is perfect

Deze man, die anoniem zijn verhaal deelde op Reddit, beschreef hoe hij samen met zijn vrouw een sprookjesachtig leven leidde tot hij achter haar affaire kwam. Ze hadden een geweldig huis, bloeiende carrières en een sterke fysieke connectie (niet geheel onbelangrijk). Na vier jaar daten vroeg hij haar ten huwelijk, en ze genoten van een gelukkig leven samen. Er waren geen duidelijke signalen dat er iets mis was. Zijn vrouw had onlangs hun dochtertje ter wereld gebracht, en ze leken een perfecte familie.

Alles leek in orde, zelfs toen zijn vrouw een hechtte vriendschap ontwikkelde met een andere vrouw van de sportschool. Ze begonnen veel tijd samen door te brengen en veel te appen. Hoewel hij het vreemd vond, maakte hij zich geen grote zorgen. Hij had immers al zeven jaar een stevige relatie met zijn vrouw en vertrouwde haar volledig.

Een affaire tussen de vrouw en haar beste vriendin

Ondanks zijn zorgen over de intensiteit van de vriendschap, verzekerde zijn vrouw hem steeds weer dat het niets meer was dan een platonische band. Hij koos ervoor om haar te geloven en richtte zich op het gezinsleven en het opvoeden van hun dochter. Maar op een dag, na een sessie in de sportschool, kwam hij thuis en viel zijn wereld in duigen.

Toen hij zijn huis binnenkwam en merkte dat hun baby lag te slapen, besloot hij zijn vrouw te zoeken. Wat hij echter vond, overtrof zijn ergste nachtmerries. Hij opende de deur van de slaapkamer en vond zijn vrouw, volledig zonder kleding. Op zich niet heel raar, tot hij opmerkte dat er nog een persoon in de ruimte was die zich achter de deur verstopte. En ja hoor, ook volledig zonder kleding stond ‘de beste vriend’ van zijn vrouw daar. De realiteit van de situatie sloeg in als een bom: zijn vrouw had een geheime affaire, al maandenlang.

Een klap in het gezicht

Deze ontdekking was natuurlijk een klap in zijn gezicht. Het besef dat zijn vrouw hem bedrogen had was hartverscheurend. Ze gingen onmiddellijk uit elkaar, en zijn vrouw bleef samen met die ‘beste vriendin’. Hoewel hij in het begin verdrietig was, begon hij al snel in te zien dat het einde van hun relatie misschien wel een zegen was.

Hij besefte dat zijn vrouw niet de persoon was die hij dacht dat ze was. Hij vertelde zichzelf dat hij meer verliefd was op het idee van hun relatie dan dat hij in werkelijkheid op haar was. Dat gaf hem een hoop motivatie en hij wil nu iemand vinden die eerlijk en oprecht is.