Horloge waar je ‘u’ tegen zegt

Een Reddit-gebruiker met de schuilnaam u/Prestigious_Stay7840 heeft dit horloge als het ultieme koopje gescoord tijdens zijn kringloopavonturen. Na talloze bezoekjes aan kringloopwinkels door het hele land, heeft deze speurneus eindelijk zijn parel gevonden: een verweerde vintage OMEGA Seamaster Automatic, allemaal voor het schamele bedrag van 3,72 euro.

Het verhaal begint met de typische jacht op schatten in de kringloopwinkel, waar deze onverschrokken Redditor al honderden keren heeft rondgesnuffeld op zoek naar verborgen juweeltjes. En dit keer was het dan eindelijk raak! Op het punt om de winkel te verlaten, werd hij aangesproken door het winkelpersoneel, dat hem wees op een item dat zijn aandacht zou kunnen trekken. En dat deed het zeker. Vanuit zijn ooghoek zag hij een verwaarloosde, maar altijd net OMEGA-horloge.

horloge kringloop

OMEGA-klokje is populair in Hollywood

Hoewel de exacte details van het horloge nog een mysterie zijn, is één ding zeker: dit is niet zomaar een uurwerk. Met een merk geliefd bij Hollywood-sterren, de toekomstige koning van Engeland en zelfs de legendarische Britse spion James Bond, heeft deze vondst een onmiskenbare status. En wat het nog beter maakt, is de prijs. Terwijl een dergelijk stuk gemakkelijk duizenden dollars (!) kan kosten op luxe horlogeplatforms, heeft deze geluksvogel het weten te bemachtigen voor de prijs van een kopje koffie.

Dus daar heb je het, een waar kringloopavontuur dat bewijst dat ware schatten niet altijd een fortuin hoeven te kosten. Het enige wat je nodig hebt, is geduld en natuurlijk wat geluk. Wie weet welke verborgen schatten er nog wachten om ontdekt te worden in de gangpaden van jouw lokale kringloopwinkel.