De verhaallijn van Safe House

In Safe House speelt Denzel Washington de rol van Tobin Frost. Hij is een voormalige CIA-agent die zijn eigen land heeft verraden door staatsgeheimen te verkopen. Hij wordt eindelijk gearresteerd in Zuid-Afrika, na jarenlang de meest gezochte man te zijn.

Frost wordt overgebracht naar een lokaal safe house. Hier heeft de jonge en onervaren CIA-agent Matt Weston, gespeeld door Ryan Reynolds, de leiding. Nog voordat Matt Weston goed beseft met wie hij eigenlijk te maken heeft, wordt het safe house aangevallen. Weston moet improviseren en slaagt erin om samen met Frost te ontsnappen. Terwijl ze op de vlucht zijn, moet Matt Weston zien te achterhalen wie er achter deze samenzwering zit en waarom iedereen het op Frost gemunt heeft.

 

Wie spelen er in de film?

Naast Denzel Washington en Ryan Reynolds bestaat de cast van de film uit een indrukwekkende reeks acteurs. Sam Shepard schittert als CIA-topman, terwijl Brendan Gleeson en Vera Farmiga de rollen van hooggeplaatste CIA-functionarissen op zich nemen. Ook zien we bekende gezichten als Robert Patrick, Rubén Blades, en Liam Cunningham. Het is dus een cast met een hoop bekende gezichten.

Actie Thriller Safe house

Reviews van IMDb en Rotten Tomatoes

De film, Safe House, heeft niet alleen indruk gemaakt met zijn cast en verhaal, maar ook met de recensies. Op IMDb scoort de film een goede 6,7 uit 10, terwijl Rotten Tomatoes een gemengde beoordeling geeft met een score van 53% op de Tomatometer en een publieksscore van 63%. Kijkers zijn vooral enthousiast over de goede acteerprestaties van Denzel Washington en Ryan Reynolds, net zoals de goed geregisseerde actiescènes. Sommige kijkers vonden dat het verhaal wat voorspelbaar, maar de meeste waren het erover eens dat het een goed in elkaar gezette film is. Dus heb je zin in wat spanning en actie? Dan is Safe House een goede optie op Netflix.