Het staat op menig bucketlist om op safari te gaan in het grootste Game Reserve van de wereld. Dit dierenrijk ligt in het noordoosten van Zuid Afrika, op de grens met Zimbabwe en Mozambique. Aan het eind van de 19e eeuw werd Krugerpark een officieel park, ter bescherming van de wilde dieren en de natuur. De Britse majoor James Stevenson-Hamilton was hierbij de eerste hoofdveldwachter van het gebied. Hij was een gepassioneerd natuurliefhebber en zette zich in voor de uitbreiding van het gebied.

Hamiltons Tented Camp

De reis naar Afrika was gepland en daarbij mag een safari niet ontbreken. Nu worden safari’s vaak aangeboden door touroperators, maar wij kwamen tot de ontdekking dat Booking.com een ruim aanbod heeft in het Krugerpark.  Dit is ook waar wij Hamiltons Tentend Camp hebben gevonden die door gasten werd beoordeeld met een krachtige 9,7.

Het tentenkamp is op ruim anderhalf uur rijden van de hoofdingang van het Krugerpark. Je rijdt dit stuk zelf met een gehuurde auto of er zijn pickups vanuit Hamilton zelf. Echter is aan te raden om zelf achter het stuur te stappen, want de ervaring van rijden en wilde dieren spotten is magisch.

Bij aankomst herleef je het verhaal van de Hamiltons direct. Zo vind je oude fotolijstjes met een portret van James en is het interieur opgebouwd uit vintage hutkoffers en vintage bureaus.

Hamiltons tent

Deze tenten hebben ook geen omheining, waardoor je de verbondenheid voelt met de natuur en de dieren. Het is daarom ook niet mogelijk om in de avond de kamer of gemeenschappelijke ruimte te verlaten zonder ranger.
De kamers – of beter gezegd, de tenten – staan op verhoging met zicht op een rivier. Dit geeft niet alleen waanzinnig uitzicht, maar ook een grote kans om bezoek te krijgen van olifanten, kudu’s en giraffen. Wij doken het bad in dat net iets te klein was voor twee. Maar ach, je wilt kunnen zeggen dat je romantisch hebt kunnen badderen in het Krugerpak.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joris van Velzen (@dailyrebel) op

Wie een safari boekt krijgt meer dan enkel overnachten tussen de Big Five. Je wordt ook verwend met drie zeer verzorgde maaltijden en twee safari’s per dag.

De Big Five spotten

Tweemaal per dag ga je op safari, een ochtendrit om 05:00 en een avondrit om 16:30. Eenmaal in de auto ben je een spotter en is het eerste uur iedere struik of boomstronk een luipaard of een leeuw. Gelukkig rijdt er een ervaren ranger met je mee die op enkele honderden meters al het wild spot, zo zagen wij tijdens onze eerste rit al de Big Five!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joris van Velzen (@dailyrebel) op

De avondrit is zeer romantisch, want niets is mooier dan een zonsondergang op de Zuid-Afrikaanse savanne. Terwijl je geniet van dit uitzicht en je vervolgens even jezelf in de armen knijpt, wordt er ondertussen ook nog een goed glas rode wijn in geschonken.

Wat te spotten in het Krugerpark?

De Big Five: de leeuw, de buffel, de luipaard, de neushoorn en de Afrikaanse olifant. Van deze laatste leeft in het Krugerpark de grootste populatie ter wereld. In 2003 telde het park maar liefst 11.700 Afrikaanse olifanten. Naast deze vijf dieren zijn er ook nog vele andere te spotten, zoals de giraffe, het nijlpaard, de koedoe, de impala, de wilde hond, de zebra, de jachtluipaard, de hyena, de krokodillen, de bavianen en diverse vogelsoorten.

leeuw

 

Ga jij binnenkort op avontuur, dan hebben een cadeautje!

Ga jij aankomend jaar op safari of ga je op stedentrip? Dan mogen we je 25 euro cadeau geven bij je volgende booking via Booking.com. Hoe werkt het? Heel simpel klik op deze link! 

Voor meer informatie check de algemene voorwaarden van Booking.com