#10 De 8-jarige Laurent slaagt voor het Gymnasium

Slagen voor het Gymnasium is al een kunst op zich zelf. Echter doet Laurent hier nog een schepje bovenop door dit al op 8-jarige leeftijd te presteren. Het jeugdjournaal maakte een reportage van de jongen en die werd met alle plezier door het publiek ontvangen.

#9 Optreden van Kimberly tijdens de Voice of Holland met Earth Song

De Voice is een van Nederlands best bekeken talentenjachten. Wanneer Kimberly dus een buitengewoon knap optreden neerzette met Earth Song, bleek dat veel mensen dit graag nog een keer terug te willen kijken op YouTube.

#8 Humberto Tan kondigt op emotionele wijze zijn afscheid aan

De iconische showhost moest van RTL stoppen als host van RTL Late Night. Deze mededeling deed hij zelf tijdens zijn show en dit bracht de nodige emoties met zich mee.

#7 Zondag met Lubach: Glennis Grace

Dat Glennis Grace meedeed aan America’s Got Talent is weinig mensen ontgaan. In tegenstelling tot in Nederland wist vrijwel niemand in Amerika wie ze was. Dit had een Amerikaanse reportage van de succesvolle zangeres als gevolg en hier wist Arjan Lubach op geweldige wijze op in te gaan.

#6 Enzo Knol heeft een nieuwe vriendin

Een top 10 zonder Nederlands meest succesvolle vlogger kan natuurlijk niet. Na het verbreken van zijn relatie met Dee, ging de video waarin hij zijn nieuwe relatie aankondigde, dan ook verschrikkelijk hard.

#5 Parodie: ‘Ik zit hier vast’.

Parodieën zijn erg succesvol op YouTube. ‘OfficieelBen’ scoorde dan ook met een parodie van Camila’s Cabello’s ‘Havana’. ‘Ik zit hier vast’ beviel het publiek klaarblijkelijk erg goed.

#4 Glennis Grace – America’s got Talent

Waar het filmpje van Zondag met Lubach nog een humoristische insteek had, is ze daar dan toch echt op plek 4. Haar versie van ‘Run to You’ was bij de talentenjacht én op YouTube een gigantisch succes.

#3 ‘Hallo allemaal’ – de Luizenmoeder

De top 3 begint met een nummer gevuld met irritaties. Het liedje kwam voor in de serie de Luizenmoeder en om te zeggen dat die vervolgens op YouTube goed werd opgepakt, is een understatement.

#2 Jachtluipaarden in de Beekse Bergen

Dat sommigen het begrip ‘Safari’ nog niet helemaal begrepen, blijkt wel in dit filmpje. Een aantal toeristen besloten met gevaar voor eigen leven de auto uit te stappen. Iets wat hun bijna het leven had gekost. De verbazingwekkende beelden waren op YouTube te zien in het volgende filmpje.

#1 Parodie: ‘Fortnite Fan’

De nummer 1 plek is gereserveerd voor een combinatie van twee van de meest populaire dingen in 2018. Fortnite en een parodie. Het is een parodie van het nummer ‘Fan’ van Ronnie Flex en heeft het internet totaal in zijn macht genomen dit jaar.