Een saaie relatie betekent langer bij elkaar blijven

Het is wellicht een wat bijzondere constatering, maar als je een lange relatie met je partner voor ogen hebt doen jullie er goed aan zo min mogelijk lol met elkaar te hebben. Dit vertelt expert Mark Manson. Dat klinkt natuurlijk erg kort door de bocht, maar er zit zeker een kern van waarheid in. Een “saaie” relatie voorkomt namelijk een hoop gedoe: geen van beiden zal bijvoorbeeld stomdronken of veel te laat thuiskomen na een feestje, want daar gaan jullie allebei niet naartoe. Dit scheelt je om te beginnen al een hoop nutteloos gebakkelei en deze tijd kun je vervolgens aan iets nuttigers besteden. Een avondje bankhangen bijvoorbeeld, want daar zijn jullie allebei wel voor te porren. Zolang jullie geen ruzie maken over die er kookt of de wc schoonmaakt, houden jullie het samen waarschijnlijk lang vol.

 

De kern van een lange relatie met je partner

Elke avond op de bank zitten met je partner lijkt op het oog erg saai en tuttig, maar het zegt in feite veel over de kern van jullie relatie – in positieve zin. Het feit dat jullie erg gelukkig worden van samen een serie kijken op de bank betekent namelijk dat jullie niet van alles uit de kast hoeven te trekken om het gezellig te hebben samen. Waar anderen eindeloos veel tijd en geld besteden aan romantische dinertjes, avondjes in de bioscoop en vliegvakanties naar verre oorden, zijn jullie met weinig tevreden. En dat is een goed teken, want jullie hebben dus geen externe prikkels nodig om jezelf te vermaken.

lang bij elkaar blijven relatie saai

Bovendien leven we vandaag de dag in een hectische maatschappij, waarin we geleefd worden door ambitie en sociale verplichtingen. Daardoor leven veel stelletjes langs elkaar heen, waardoor er weinig tijd overblijft om samen door te brengen. Als je van nature minder behoefte hebt aan afspraken buiten de deur en geen last hebt van het zogeheten FOMO, zul je ook meer tijd overhouden om quality time met je partner door te brengen. En dat zal je relatie in positieve zin beïnvloeden, aangezien je veel tijd en aandacht in de de ander investeert. Uiteindelijk zal dit zich uitbetalen en zal jullie relatie er één uit het boekje zijn: waarschijnlijk lang en gelukkig!