Neem niet iedere gang in een restaurant

Wil jij dit jaar ook fit blijven tijdens je vakantie of in de zomerperiode? Dan zijn er een aantal zaken die extra aandacht zullen moeten krijgen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er zullen wel wat offers moeten worden gebracht. Neem bijvoorbeeld je eetpatroon: natuurlijk is het tijdens de vakantie lekker om uitgebreid te tafelen en minder goed op de calorieën te letten dan je normaal doet. Toch zijn er manieren om te genieten van dineren en jezelf niet te overeten. Kies bijvoorbeeld tijdens het avondeten voor alleen een hoofdgerecht, of maak een keuze tussen een voorgerecht en een toetje.

Laat alcohol staan en je skipt de overtollige calorieën

In het verlengde hiervan ligt de consumptie van alcohol: ook dit draagt zeker bij aan het vakantiegevoel, maar zorg ervoor dat je met mate drinkt. Alcohol zit namelijk ook boordevol calorieën en remmen het energieniveau.

fit blijven in de vakantie zomer

Drink genoeg water om gehydrateerd te blijven

Daarnaast is het zeer verstandig om veel te blijven drinken: op warme dagen is het belangrijk om gehydrateerd te blijven en bovendien compenseert dit het alcoholpercentage in het bloed.

Het gebruik van de juiste supplementen helpt met je sportdoelen

Bovendien kunnen voedingssupplementen een welkome bijdrage leveren aan ons energielevel en kunnen dienen als aanvulling op ons dagelijkse eetpatroon. Mocht je dit overwegen, dan zijn de producten van Dawn Nutrition een goede keuze! Dit bedrijf biedt duurzame en innovatieve voedingssupplementen aan, die in betaalbare en natuurlijke vorm worden geproduceerd. Neem vooral een kijkje op de website van Dawn Nutrition voor de gehele collectie.

voedingssupplementen sport voor na tijdens

De supplementen van Dawn Nutrition kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt en zijn erop gericht de fysieke en mentale gezondheid positief te beïnvloeden. Zo hebben ze naast hun sportgerelateerde producten bijvoorbeeld ook producten gericht op je slaap, huid, gemoedstoestand, hersenen.

Vakantieactiviteiten zorgen voor genoeg beweging

Een andere belangrijke remedie tegen overtollige kilo’s of verzwakte conditie is natuurlijk bewegen. Daarom is het ook tijdens de vakantieperiode aan te raden om lekker in beweging te blijven. Dit kan om te beginnen in de vorm van sporten: breng op je vakantiebestemming bijvoorbeeld een bezoek aan de lokale sportschool. Als die niet in de buurt is, zijn er andere creatieve manieren om toch aan je lichaamsbeweging te komen. Doe bijvoorbeeld een workout in of rondom je vakantiehuis of hotel, trek baantjes in het zwembad of maak een ochtend-of avondwandeling. Natuurlijk is het ook mogelijk om aan voldoende beweging te komen door actieve uitjes te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan klimmen, fietsen, surfen of duiken. Vergeet daarbij vooral niet je waterfles mee te nemen. Succes!