Een ouderwetse woning middenin het weiland in Echten

Het huis dat te koop wordt aangeboden op Funda bevindt zich aan de Middenvaart 9 in Echten. Bij het betreden van de woning stap je in een tijdmachine, die je terugbrengt naar grootmoeders tijd. De woning is namelijk gebouwd in 1889 en heeft daarom ook zeker een opknapbeurt nodig, maar daarin ben je dan ook volledig vrij. Iedere bouwkundige aanpassing om de woning in een moderner jasje te steken is geoorloofd.

Als je door het raam naar buiten kijkt zie je iets wat je nog maar zelden tegenkomt: een uitgestrekt landschap met weilanden zover het oog reikt. Met een beetje geluk grazen er straks dus koeien in jouw achtertuin.

Wat vertelt de advertentie op Funda over dit vrijstaande huis?

Op de begane grond vind je onder andere een apart toilet en een badkamer met douche en wastafel. De woonkamer beschikt over een houtkachel en veel lichtinval door de grote raampartijen. De open keuken met is voorzien van een elektrische kookplaat, een afzuigkap en een vaatwasser. Op de eerste verdieping bevindt zich een open ruimte die kan fungeren als slaapkamer, inclusief twee dakkapellen die voorzien zijn van kunststof kozijnen. De oppervlakte van het huis is 68 vierkante meter, maar het gehele perceel beschikt over een totale oppervlakte van maar liefst 310 vierkante meter grond. Dat betekent dat er in totaal 242 vierkante meter vrije grond beschikbaar is. Daarvan is nog zeven vierkante meter gereserveerd voor externe bergruimte; de rest komt neer op landgoed dat rondom de woning gevestigd is. Hieronder zie je enkele foto’s die de sfeer van het huis op beeld vastleggen:

Het huis dat te koop wordt aangeboden op Funda bevindt zich in het dorpje Echten in Friesland. Echten is een klein, maar toeristisch dorpje dat beschikt over diverse voorzieningen. Zo vind je er een sportzaal, een jachthaven en een gemaalmuseum. Voor de supermarkt, basisschool en verschillende horeca-en sportgelegenheden moet je in het nabijgelegen dorpje Echtenerbrug zijn. Mocht het je daar nog aan iets ontbreken, bevindt de plaats Lemmer zich op fietsafstand. Wordt deze unieke woning jouw nieuwe plekje? Mocht je geïnteresseerd zijn, bekijk dan de overige foto’s hieronder (bron: Funda):

huis te koop funda vrijstaand

huis echten te koop

funda woning Echten te koop