Harmony de super realistische robot

In 2017 kwam er een Tweet opduiken waarin een nieuwe soort robot te zien is. Al snel bleek dat dit niet zomaar een robot was maar een speciaal ontwikkelde robot voor mannen om het bed mee te delen. Het bedrijf Realbotix is gespecialiseerd in het maken van realistisch uitziende robots die in allerlei situaties ingezet kunnen worden. Zo ook de robot Harmony, een super realistische blonde robot. Harmony is speciaal gecreëerd om de man in de late uurtjes te vergezellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Realbotix (@realbotix)

De CEO van Realbotix Matt McMullen legt in een video van de Telegraph uit dat de robot aan de hand van artificial intelligence ontworpen is om intieme relaties met mensen aan te gaan. Het is ’s werelds eerste robot die op deze manier in contact staat met de mens. Harmony werkt aan de hand van een ondersteunde app waarmee de gebruiker de robot kan besturen.

Ophef over de speciale robot

Ondanks dat het een hele prestatie is om een robot als Harmony te creëren, is er op sociale media wat ophef over ontstaan. Je zou misschien denken dat het doel van de robot de ophef zou veroorzaken, maar niks is minder waar. Mensen online lijken de activiteiten van Harmony volledig te accepteren maar er is wat geks aan de hand: Harmony heeft namelijk een accent. De robot kan praten en lijkt wel een Schots accent te hebben. Sociale media ontplofte na deze ontdekking en mensen lijken het helemaal het einde te vinden. Niemand had natuurlijk verwacht dat een Amerikaanse robot de zin “Glad you came back so fast baby” met een Glasgow’s accent zou uitspreken. Check de betreffende video van de pratende Harmony hieronder:

Realbotix maakt ook nog andere robots

Het bedrijf Realbotix is niet alleen gericht op het maken van behoefte-vullende robots. Zij ontwikkelen namelijk de kunstmatige intelligentie achter de robots en zorgen dat deze robots goed kunnen functioneren. Hoe de robots eruit zien, is echter aan de opdrachtgever. Het gezicht, de stem, wat er gezegd kan worden, hoe de ogen eruit zien en nog veel meer kan helemaal geprogrammeerd worden zoals de opdrachtgever het wil. Dus zoek je nog een nieuw maatje? Misschien is een Realbotix robot wel wat voor jou.

Zat jij nou altijd al te wachten op een kunstmatige vriendin? Of hou je het toch liever bij het echte werk? Neem dan nog even een kijkje naar deze acht tips voor de beste relatie ooit.