Ryan Gravenberch vertrekt bij Ajax en wordt de nieuwe aanwinst van Bayern München.

Na twaalf jaar houdt voetballer Ryan Gravenberch het voor gezien bij zijn oude vertrouwde club Ajax. De 20-jarige Ryan begon al op zijn achtste aan de jeugdopleiding van de club en speelde kort voor Jong Ajax voordat hij alweer werd overgeplaatst naar het eerste team. Met een leeftijd van 16 jaar – en 130 dagen – was hij de jongste debutant bij Ajax tot nu toe. Gravenberch heeft dus heel wat meegemaakt bij de club. Een paar weken geleden werd Ryan nog met Ajax kampioen van Nederland. Het was de 36e keer dat de club de titel won, mede dankzij een waanzinnig jaar van de jonge middenvelder.

Nu zet Ryan Gravenberch dan toch een punt achter het Ajax-hoofdstuk. Hij had nog een contract tot de zomer van 2023, maar het lukte niet om een akkoord te bereiken over een contractverlenging. Het duurde even voordat er een akkoord was met de kampioen van Duitsland, maar de middenvelder zal per 1 juli 2022 naar Bayern München vertrekken. Er is een contract getekend voor maar liefst vijf jaar, dus zoals het er nu naar uitziet zal Gravenberch in ieder geval tot 2027 bij de club blijven. Ryan is de medische keuring doorgekomen en liet op Instagram zien dat zijn contract officieel getekend is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ryan Jiro Gravenberch (@ryanjiro_)

Wat is het salaris van Gravenberch bij Bayern München?

Bayern München betaalt een vaste transfersom van €18,5 miljoen. Met bonussen kan dat nog een paar miljoen meer worden, tot €24 miljoen op precies te zijn. Dat is al een flink bedrag, maar niets vergeleken bij het salaris dat de club Ryan Gravenberch gaat betalen. Deze jonge voetballer zal maar liefst 10 miljoen euro per jaar opstrijken met dit nieuwe contract. Om dat bedrag met een simpel rekensommetje nog even iets concreter te maken voor ons allen die een normaal jaarsalaris verdienen: Ryan krijgt per week ongeveer €192.307. Dat is nog eens de moeite waard.