Ryan Crowley is zeker geen beginnende sporter

Ryan Crowley is een bekende bodybuilder, zowel in de bodybuilding industrie als op social media. De Engelsman heeft bijna een half miljoen volgers op Instagram. Hij wordt ook door vele beginnende bodybuilders bewonderd om zijn gespierde lichaam, levensstijl en vrienden. Zo is hij onder andere bevriend met Larry Wheels, een van de bekendste atleten op Instagram. Wheels is dan ook als spotter te zien in de video waarin de bodybuilder zich op een hele heftige manier blesseert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ryan Crowley (@ryancrowley97)

De gruwelijke blessure op video

Op Instagram heeft Ryan Crowley een hele schokkende video geplaatst van hoe hij zichzelf heeft blesseert. Tijdens het bankdrukken lijkt het alsof zijn borstspier naar buiten springt. Crowley schreeuwde het na de blessure meteen uit van de ongelofelijke pijn. Gelukkig was de ervaren bodybuilder wel zo verstandig om sterke mensen om zich heen te hebben tijdens het bankdrukken. Achteraf gezien heel handig, want als de stang van maar liefst 220 kilo op hem was gevallen dan was het waarschijnlijk fataal afgelopen.

 

Een torenhoge rekening voor de behandeling

De behandeling voor een blessure als deze werd door de verzekering van de bodybuilder niet vergoed. De rekening moest hij dus zelf volledig dekken. De kosten voor de operatie bedroegen 27.000 pond, omgerekend zo’n 30.000 euro. Dat geld werd voor Crowley ingezameld nadat de schokkende beelden viraal gingen op social media. Zeker 1300 mensen doneerden om Ryan een handje te helpen met het dekken van de operatiekosten. Op Instagram heeft hij dan ook laten weten dat hij ontzettend dankbaar is naar iedereen die een steentje heeft bijgedragen om dit doel te kunnen realiseren. De operatie duurde zeker vier uur. Ondertussen is Crowley al ontslagen uit het ziekenhuis en is hij bezig aan zijn herstel.