Alina Fazleeva in het nieuws door Instagram-foto

De Russische influencer Alina Fazleeva heeft een Instagram-account met maar liefst 28 duizend volgers en heel wat mooie yoga kiekjes. Alina was samen met haar man Andrey als toerist op Bali. Tijdens haar vakantie deed ze zonder kleren aan een fotoshoot bij een grote boom, die volgens de lokale bevolking spirituele krachten heeft.

Viral post aangegeven bij de politie

De foto, die gemaakt was door haar man, ging viral nadat Alina hem op Instagram plaatste. In het onderschrift ze zei onder andere dat ze “de stemmen van haar voorouders hoorde” en “onderdeel was van een eindeloze keten”. Doordat de foto viral ging, kwam die alleen ook onder de aandacht van de mensen op Bali en die waren niet blij met haar vakantiefoto.

Een lokale bewoner gaf Fazleeva aan bij de politie. De influencer ging zelf naar het bureau om zich ook aan te geven, maar ging eerst nog bij de boom langs om om vergeving te vragen. Het lijkt erop dat het plaatje nu grote gevolgen heeft, want Alina en haar man moeten voor minstens zes maanden het land verlaten. Ook moesten ze meedoen met een ‘reinigingsceremonie’ bij de heilige boom.

Mogelijke gevangenisstraf en boete

Er zijn alleen ook mensen die zich afvragen of ze niet nog zwaarder gestraft moet worden voor haar foto. Ze zou namelijk de zware Indonesische wetten overtreden hebben. En daar hangt een mogelijke gevangenis straf tot 15 jaar en een boete van maar liefst 2 miljard Roepies, wat gelijk staat aan €130.243.

De foto is ondertussen niet meer op de Instagram van Alina Fazleeva te vinden, maar niets verdwijnt volledig van het internet. Bekijk hieronder de foto van de Russische influencer bij de boom: