1. Ervaar nieuwe dingen

Reizen betekent veelal nieuwe indrukken en ervaringen opdoen. Reis je echter alleen, dan ben je overgeleverd aan je eigen initiatieven en is de kans groot dat je juist vaak dezelfde dingen tegenkomt. Reis je met een goede vriend, dan is de kans groot dat je juist meer ziet. Je kunt elkaar feedback geven en krijgt zo ideeën om plekken te bezoeken waar je anders niet op was gekomen. Denk aan zaken als een kookworkshop, een ballonvaart of een dagje paardrijden langs een strand. De activiteiten waar je anders nooit aan zou hebben gedacht zijn vaak het interessantste.

2. Foto’s laten nemen

Het leukste wat je kan doen op vakantie is het nemen van foto’s. Nu kunnen we ons goed voorstellen dat je liever spontane opnames op je Instagram wilt laten zien en dat gaat een stuk makkelijker als je samen op reis bent. Uiteraard kun je zoeken naar een gewillige local om wat foto’s te nemen, maar dat is niet zonder risico. Ook het gebruik van je timer op je smartphone  is niet altijd even ideaal.

3. Sterkere vriendschappen

Een van de aspecten van het reizen met een vriend is dat het zorgt voor een hechtere vriendschap vanwege de ervaringen die je kunt delen. Naast het delen van vaak unieke momenten tijdens je reis, leer je elkaar ook op een heel andere manier kennen. Zelfs als een geplande tocht mis gaat is zo’n vriendschap belangrijk. De gedeelde ervaring maakt de basis van je vriendschap nog beter en kan er juist voor zorgen dat je dit vaker wil doen.

reizen met vrienden

4. Gewoon gezelliger

Natuurlijk kun jij je ook als solo-reiziger prima vermaken, maar als je een echt lange reis maakt, is het zeker een voordeel om een gesprekspartner te hebben. Contact met locals is misschien leuk, maar het is toch net even anders dan het contact wat je hebt met een goede vriend. Daar komt bij dat de momenten waarop je moet wachten, bijvoorbeeld op de boot of op een luchthaven minder saai zijn. Natuurlijk kan het lezen van een boek om de tijd te doden een prima manier zijn, maar er gaat niets boven menselijk contact.

5. Het is voordeliger

We zullen er niet over gaan liegen, maar het reizen met een groep of met een vriend is een stuk goedkoper dan in je eentje. Zo is het boeken van een appartement of hotel veel goedkoper en veel activiteiten zijn vaak goedkoper als je met z’n twee bent. Iets wat ook een stuk eenvoudiger zal zijn, is het huren van een auto tijdens je vakantie. Die kosten kun je ooi met z’n twee delen en zo je vakantie een stuk goedkoper maken.

6. Veiligheid

We zullen niet zeggen dat het alleen reizen onveilig is, maar met z’n tweeën is het automatisch een stuk prettiger. Niet elk vakantieland is immers even veilig als Nederland en met z’n tweeën wordt het gewoon een stuk aangenamer. Op die manier is de kans kleiner dat je het slachtoffer wordt van bepaalde vormen van criminaliteit. Een crimineel zoals een overvaller zal minder snel geneigd zijn om een groep aan te vallen in vergelijking met een toerist die alleen reist.

7. Ondersteuning

Gaat het onverhoopt mis tijdens een vakantie, dan kan je altijd terug vallen op je vriend(en). Zo kan het bijzonder frustrerend zijn als blijkt dat de hotelboeking die je hebt gemaakt niet bekend is bij het desbetreffende hotel. Dit zorgt niet alleen voor de nodige stress, maar maakt het ook noodzakelijk om een oplossing te bedenken. Ben je samen met iemand op reis, dan is de kans groter dat je dergelijke situaties goed kan oplossen. Twee weten immers meer dan een.