Licht

Een zolderkamer ziet er al snel grauw en donker uit. Zorg dus dat er voldoende licht naar binnen komt met de juiste ramen. Een dakkapel is hiervoor een goede oplossing. Maar ramen die schuin in het dak geplaatst worden, kunnen ook zorgen voor een mooi effect. Plaats bijvoorbeeld meerdere ramen naast en boven elkaar, waardoor er een soort ruit ontstaat. Wanneer je graag zelf naar buiten wilt kijken, kun je er ook voor kiezen om de gehele rechte wand van glas te maken. Hierdoor oogt je kamer heel ruim, komt er veel licht binnen en heb je een prachtig uitzicht.

schuin-dak-dakkapel-manman schuin-dak-raam-manman schuin-dak-ramen-manman schuin-dak-ruit-manman

Balken

Grote, robuuste balken geven je woning een bijzondere uitstraling. Vaak zijn deze balken al te vinden in het plafond, laat ze opvallen. Een schuin dak kan lastig zijn, maar wanneer je dit goed benut en juist laat opvallen, creëer je een bijzondere ruimte. Door de rechte balken kun je ook aparte hoeken creëren, zodat je meubels gemakkelijk naast elkaar kunt plaatsen zonder dat dit rommelig oogt.

schuin-dak-balken-manman schuin-dak-hout-manman schuin-dak-hoekjes-manman schuin-dak-balk-manman

Werk van klein naar groot

In de hoeken is de ruimte heel klein. Door hier kleine meubels in te plaatsen, zoals een krukje, een bijzettafel of een plant, worden deze ruimtes toch benut. Door vanuit je schuine dak met lage meubels te beginnen en meer naar het midden steeds hogere meubels te plaatsen, creëer je meer ruimte. Wanneer je ruimte niet heel breed is, probeer dan alle meubels zo laag mogelijk te houden. Als het schuine dak al vanaf de vloer begint, kan dit een benauwd gevoel geven wanneer je grote meubels gaat gebruiken.

schuin-dak-kleine-meubels-manman schuin-dak-klein-manman schuin-dak-meubels-manman schuin-dak-schuin-manman

Scheid de ruimtes met een glazen wand

Een ruimte met een schuin dak kan er al snel klein uitzien. Door dichte wanden te plaatsen tussen bepaalde ruimtes, zal je dit alleen maar vergroten. Plaats glazen wanden om je ruimte te behouden. Wil je toch wat meer privacy tussen je slaapkamer en woonkamer? Plaats dan een wand tot ongeveer de helft van de ruimte. Op deze manier is je slaapkamer toch afgezonderd, maar wordt de ruimte niet volledig afgesloten.

schuin-dak-glas-manman schuin-dak-glazen-manman Mork-Ulnes Residence schuin-dak-glazen-wand-manman

Je kan overal mooi wonen, zolang je maar weet hoe je de ruimte het beste kunt inrichten. Zelfs in een ruimte van 13m2 kan je met het juiste design awesome wonen.

Bron: D’Marge