De documentaire

In de documentaire Abstract worden we meegenomen in de wereld van designers. Wat heeft hen ertoe gezet om de designer te worden die ze vandaag de dag zijn? Maar ook, wat voor invloed hebben de designs op ons leven? Verschillende designers, architecten en fotografen krijgen een podium in Abstract: the Art of Design.

abstract-netflix-manman

De designers

Waar halen de designers voldoening uit en hoe zijn ze gekomen tot waar ze nu staan? Elke aflevering worden we meegenomen in het leven van een andere designer. Van illustrator Christoph Niemann tot designer Paula Scher tot fotograaf Platon, ze krijgen allemaal een podium om hun verhaal te vertellen. Ook Tinker Hatfield van Nike en Es Devlin (Stage designer) komen aan bod. Alle designers zijn totaal verschillend, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn ontzettend goed in wat ze doen en kennen hun vakgebied als geen ander. Ontdek hoe ’s werelds meest vernieuwende designers op verschillende vakgebieden denken en hoe design elk aspect van ons leven beïnvloedt.

I want to make something that excite people about the future – Tinker Hatfield

De serie bestaat uit een seizoen van acht afleveringen. Kijk sowieso de afleveringen van de designers die je aanspreken, maar we kunnen je vertellen dat alle afleveringen de moeite waard zijn. Zoals de designers zelf al verwoorden: het belangrijkste is het verhaal, de boodschap, het gevoel, maar vooral de verbinding. Hun ideeën, hun inspiratie en hun kunst geeft onze levens vorm.

Netflix heeft goed zijn best gedaan met de Netflix Originals, want ook de Netflix Original Sand Castle is een echte aanrader.