Rotterdam is hip. Lonely Planet plaatste de stad onlangs op nummer 5 in hun ranking voor ‘topsteden’. Hiermee is het de enige Nederlandse stad in de lijst van Lonely Planet’s Best in Travel 2016.

Maar wat maakt Rotterdam nou zo populair? De toonaangevende reisgids prijsde de Zuid-Hollandse havenstad om zijn moderne, postmoderne en hedendaagse architectuur. Tevens om het gevarieerde aanbod aan kunst, toprestaurants en een sfeervol nachtleven.

Om jullie ervan te overtuigen om deze Zuid-Hollandse stad een bezoekje te geven, hebben we vier toffe Rotterdamse spots even op een rijtje gezet.

 

Shopping

Rotterdam kent een aantal heel toffe winkels. Veteraan Daily Rush is al sinds 2005 dé winkel voor outerwear, sneakers en denim; sneakerstore Seventyfive, van oorsprong Amsterdams, opende in 2012 een filiaal in het Rotterdamse centrum en bij Gorilli kan je terecht voor Comme Des Garcons Play en Maison Margiela. Daarnaast is het verplicht op bezoek te gaan bij WOEI, die zich bevindt op de Hoogstraat 65a. Race door de koopgoot richting de Markthal. Nog een paar minuutjes vanaf daar en dan trakteert de Rotterdammer je op de tofste sneakers. De vrij jonge winkel mag zich al prijzen met twee mooie samenwerkingen met Asics en heeft sinds kort ook een eigen kledinglijn.

woei-1

Diner

Met de komst van de Markthal stijgt het aantal hoogwaardige horeca-ondernemingen in Rotterdam helemaal de pan uit. En de opening van Jamie’s Italian is hopelijk niemand ontgaan. Onze favoriete Engelse kok Jamie Oliver opent een Italiaans restaurant en in de hotspot van de havenstad. Italiaanse gerechten with a nice little bunch of Jamie. De chefs zijn verre van Italiaans, maar wel echte Britten.

Cultuur

Voor een juiste dosis cultuur ga je naar de Kunsthal. Het museum biedt een podium aan kleinere, Nederlandse kunstenaars als Piet Parra, als grote internationale namen, zoals de Amerikaanse pop-art/graffiti-artist/moderne kunstenaar Keith Haring, waarvan momenteel werk wordt getoond. Hoogstwaarschijnlijk zal je wat verdwalen in het pand, maar het is zeker een bezoek waard als je voor meer dan enkel winkels naar Rotterdam wil komen.

Uitgaan

Dansen deed je in Rotterdam al in Maassilo, Club Vie en BIRD, maar de stad kent ook weer een poppodium en ze heet Annabel. Op het podium zijn de komende weken de Jeugd van Tegenwoordig, Opgezwolle en Douwe Bob te vinden.

Concluderend, Rotterdam is tof. De stad is veelzijdig, uitdagend en ondernemend. Zeker waard om deze koudere dagen een bezoekje te wagen.