Er goed uitzien wordt bepaald door een aantal belangrijke factoren. Zo speelt een outfit een grote rol, maar even belangrijk is de verzorging. Ook al ziet je outfit er slik uit, maar is je baard slecht bijgehouden, dan sla je alsnog de plank mis. Aan het einde van de dag willen we allemaal een aantrekkelijke man zijn met de juiste looks. Begin vandaag nog met deze grooming tips.

#1 Kauwen op peterselie verminderd slechte adem

Je bent aan het koken voor je date, maar je komt erachter dat je geen kauwgom bij hebt. Nu wil je toch gaan voor het eerste honk, maar je wilt niet met een niet-zo-fris-ruikende adem haar zoenen. De oplossing is om in plaats van alle peterselie in het eten te mikken een flink hap te nemen uit de bos. Dit zal echter geen smaaksensatie zijn, maar het helpt tegen een slechte adem.

parsley man man

#2 Vermijd scheerirritaties

Wanneer de dag komt dat de baard niet meer hip is, en menig man zijn baard er weer afscheert, is deze tip goud waard. Was je gezicht goed, smeer het in met scheerschuim, wacht 5 minuten en haal het mes er overheen.

sheerschuim man man

#3 Fix een scheerwondje

Een eeuwenoude truc om scheerwondjes te dichten is om vaseline/lippenbalsem op de wond te smeren.

sheermes man man

#4 Deodorant in je schoenen om blaren te voorkomen

Iedere man kent de blaren van een goed paar leren boots of herenschoenen, tot vandaag. Neem een oude deo-roller om vervolgens de hiel in te smeren van de schoen voordat je er in stapt. Je zult merken dat er een stuk minder wrijving ontstaat.

Man man dress

#5 Stuk zeep in je sportas voorkomt zweetgeur

Een sporttas van een harde werker zal ongetwijfeld geuren met zich meebrengen. Nu kan je dit simpel oplossen met een stuk zeep, want als je deze in je tas meebrengt zal dit de geuren neutraliseren.

sporttas man man

#6 Conditioner maakt het scheren daar beneden een stuk makkelijker

Wie zijn zaakje graag kaal heeft zal vanaf vandaag scheren met conditioner. Het is vele malen prettiger dan scheerschuim, dat met zijn menthol-gebaseerde ingrediënten zorgt voor ongemakkelijke tintelingen. Conditioner biedt een verzachtende werking, maar zorgt ook voor minder wrijving tussen de huid en het mes.

man man scheermesje

#7 Blaas met een haardroger door je scheermes

Scheermesjes, de dure investering voor wie zijn wangen glad wilt hebben. Na vijf keer scheren zijn deze vaak al roestig en bot. Deze duur kan je verdubbelen als je na het scheren met een haardroger het scheermesje schoon blaast.
how-to-get-the-most-from-your-razor-hero

#8 Knip je nagels na het douchen

Water zorgt ervoor dat je teennagels een stuk zachter zijn, waardoor jij makkelijker je nagels kan knippen. 57448219