Waar gaat de Netflix-serie Ronja the Robber’s Daughter over?

Ronja the Robber’s Daughter (Ronja de roversdochter) is een Zweedse fantasyserie, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Zweedse auteur Astrid Lindgren. De serie gaat over Ronja, die opgroeit in een kasteel in Scandinavië tussen een bende van rovers. Ze raakt gefascineerd door de prachtige natuur buiten de kasteelmuren. Tijdens haar avonturen in het bos leert ze de zoon van een rivaliserende bende kennen. Samen krijgen ze een sterke band en beleven ze avonturen. Door de verschillende thema’s, zoals vriendschap, familie en de strijd tussen goed en kwaad, word je als kijker meegezogen in de serie.

Bekijk hieronder de trailer van de serie:

Wie is er in de serie te zien?

De rol van de jonge Ronja wordt vervuld door Kerstin Linden, die vaker te zien is in Scandinavische series. In deze serie speelt ze een pittig en rebels meisjes, dat een bos ontdekt met vreemde en mysterieuze wezens. De jongen die ze ontmoet, Birk, wordt gespeeld door Jack Bergenholtz-Henriksson. Lisa James Larsson had de regie over Ronja the Robber’s Daughter.

Wat vinden de kijkers van de serie?

De serie is nog maar net online en bevalt bij critici al erg goed, want op dit moment scoort Ronja the Robber’s Daughter op IMDb een 6.6 van de 10 sterren. Deze komende dagen zullen de beoordelingen en meningen over de serie binnen stromen. Tot nu toe laten mensen op X (Twitter) weten dat ze erg enthousiast zijn om de verfilming van het boek te zien op Netflix:

Ronja the Robber's Daughter

 

Ronja the Robber's Daughter

ronja the robber's daughter netflix serie

De eerste 6 afleveringen van de Netflix-serie zijn nu te zien op Netflix. Later dit jaar komen de afleveringen 7 tot en met 12 online. We houden jullie op de hoogte!