Een perfect romantische weekend weg

Niks is leuker dan uit te kijken naar een heerlijk romantisch weekend weg. Mocht je dat van plan zijn en het extra romantisch willen maken, hou dan rekening met de volgende tips. Dan weet je zeker dat het een onvergetelijke ervaring wordt.

1. Wees niet al te zuinig

De belangrijkste tip in het rijtje van tips voor een romantisch weekend weg met je partner: zorg ervoor dat je het jezelf kunt veroorloven. Een paar dagen ontspannen, is leuk, maar als je op alles moet bezuinigen wordt het knap vervelend. Als je vaak nee moet zeggen, omdat je het niet kunt veroorloven, ontneemt dat alle romantiek en had je in principe net zo goed thuis kunnen blijven.

Kortom, zorg voor voldoende geld voor een leuk diner of om een interessante bezienswaardigheid te bezoeken. Ben je daarentegen bang dat je te veel geld uit gaat geven, zorg dan voor een prepaid creditcard zodat je altijd binnen het afgesproken budget blijft.

2. Vermijd grote massa’s mensen op een romantisch weekend weg

Als je het bovenstaande goed geregeld hebt, is het tijd voor de volgende stap in je voorbereiding van een romantisch weekend weg. Wat je ook in gedachten hebt: zorg ervoor dat je druk bezochte locaties vermijdt. Er is namelijk weinig romantisch aan het bezoeken van plekken waar honderden mensen samen komen. Je wilt immers dat alle aandacht uitgaat naar elkaar en niet naar de vraag hoe je zo snel mogelijk een minder druk plekje kunt vinden.

romantisch weekend weg

3. Zorg voor een goede accommodatie

Het klinkt natuurlijk bijzonder logisch, maar zoek naar een goede accommodatie om te overnachten. Als je net een geweldige dag achter de rug hebt, dan wil je waarschijnlijk niet dat je moeite moet doen om een leuke plek te vinden om uit te rusten. Dat betekent in de praktijk dat je op tijd moet beginnen naar het zoeken van een goede accommodatie.

Onze tip: vergeet even de goedkope Airbnb opties, de kans is aanwezig dat de gastheer of gastvrouw je reservering op het laatste moment annuleert. Als je dan al onderweg bent is het knap lastig om een geschikt alternatief te vinden. Een goed hotel is wellicht duurder, maar je bent in ieder geval verzekerd van een goede plek om te overnachten.

Maak er een verrassing van

Overweeg tot slot, indien mogelijk, om een echte verrassing van een romantisch weekend weg te maken. Lukt het om je partner ervan te overtuigen om die paar dagen ├ęcht niks te plannen, chapeau! Regel dus alles zelf, van het boeken van de overnachting tot het plannen van de dagtrips en geef haar de tijd van haar leven. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat het effect dan magistraal zal zijn en je hoogstwaarschijnlijk een geweldige tijd tegemoet gaat.

Geen idee waar je naartoe kan? Hier zijn de 10 mooiste hotels aan het strand in Nederland.