Old Car City

Dit autokerkhof, doet met de meer dan 4400 autowrakken die er liggen, zijn naam eer aan. Het begon allemaal bij de ouders van de huidige eigenaar Walter Dean Lewis. Zij startten het bedrijf in 1931, toen was het nog een winkel die ook auto-onderdelen verkocht. Lewis breidde de collectie, die in de jaren 70 slechts 40 auto’s telde, in de loop van de tijd uit.

“Het enige dat ik ooit kende, waren auto’s en vrachtwagens”, zegt Lewis. “Ik zeg graag dat ik voor morgen werk en altijd aan de toekomst denk. Op een dag zouden ze waardevol zijn.”

En hij bleek gelijk te hebben. Lewis stopte een tijdje geleden met de verkoop van onderdelen, kort nadat hij zich realiseerde dat hij het bedrijf meer als museum kon onderhouden, nu vraagt hij een toegangsprijs van 18 euro voor bezoekers die alleen maar komen kijken. Voor iedereen met een camera (waarschijnlijk iedereen, omdat we nu allemaal een smartphone hebben) vraagt hij een toegangsprijs van 27 euro.

De auto’s op het autokerkhof worden langzaam een met de natuur

Omdat er dertig tot veertig jaar lang veel van de auto’s nooit hebben gereden, groeien er nu bomen doorheen en tillen ze die auto’s in sommige gevallen zelfs van de grond. Een van de populairste voertuigen van Lewis is een Ford-truck uit 1946 die wordt gebruikt in Murder in Coweta County, een film uit 1983 met Johnny Cash en Andy Griffith in de hoofdrol.

“Het is geschiedenis. Ik heb ze ‘gered’ toen andere mensen ze wilden verpletteren”, zegt Lewis. “Ik weet niet wat ik zou doen als ik niet elke ochtend op kon staan om naar oude auto’s te kijken.” De meeste auto’s zijn Amerikaanse voertuigen uit de jaren 30 tot 70. Alles wat na 1970 de fabriek uitreed, interesseert Lewis niet.

Bekijk hieronder de video om een kleine sfeerimpressie te krijgen: