Een zeer dure Rolex getaxeerd bij Antiques Roadshow

Programma’s als Tussen Kunst & Kitsch zijn nog altijd mateloos populair. Dat geldt ook voor de Amerikaanse tegenhanger, Antiques Roadshow. Het concept is simpel: heb je iets ouds liggen, laat het dan taxeren. In veel gevallen blijkt die ene erfenis net niks waard te zijn, maar heel af en toe komen er leuke dingen voorbij. Dat was het geval bij de veteraan die wel eens wilde weten wat zijn Rolex Oyster Cosmograph Reference No.6263 nu waard zou zijn. Hij kocht het ding in 1974 voor 345 dollar en heeft het al die tijd niet gebruikt. Kortom: het ding is nog net zo gaaf als op de dag dat hij het kocht.

De investering van de veteraan bleek een gouden beslissing te zijn geweest. Zo’n 46 jaar later is zijn Rolex Oyster Cosmograph namelijk flink in waarde gestegen. Mocht hij zijn Rolex namelijk laten veilen, dan zou het klokje een bedrag kunnen opleveren van 500.000 – 700.000 euro. Ter vergelijking: een ‘gewone’ Rolex Cosmograph Daytona koop je al vanaf 35.000 euro. Natuurlijk is ook dat een flink bedrag, maar aanzienlijk minder dan wat dit klokje zal opbrengen.

De reden dat juist deze Rolex zoveel waard is, komt omdat het klokje nooit is gedragen en alle eigendomspapieren aanwezig zijn. Mocht je dus de gok willen wagen, koop dan gewoon een nieuwe Rolex en berg het goed op. De kans is groot dat je na enkele decennia ook goud in handen hebt.

Wil jij echt investeren in een luxe horloge? Check dan deze Rolexen met een goede ROI.