Rolex Batman

Dankzij de opvallende zwart-blauwe bezel heeft niemand het meer over de Rolex GMT-Master II 116710BLNR. Is ook lastig te onthouden zo’n naam en bovendien bekt Rolex Batman gewoon een stuk lekkerder. De zwart-blauwe Cerachrom-bezel kun je dus niet missen en het is daarmee ook een opvallende verschijning tussen alle ‘gewone’ Rolex klokjes.

 

Bijzonder Rolex horloge

Als het om een Rolex herenhorloge gaat, is het altijd weer de vraag waarom die horloges behoorlijk prijzig zijn. Natuurlijk kan je daar tal van theorieën op loslaten. Een Rolex horloge is bijzonder accuraat en heeft het de naam uitzonderlijk goed te zijn. In het geval van de Rolex Batman komt er nog iets heel anders bij kijken. Zo is het herenhorloge voorzien van een niet alledaagse bezel. In tegenstelling tot de meer gangbare modellen is de bezel uitgevoerd in een duo-tone. Waar het blauwe deel eindigt, loopt het over in een zwarte tint en dat zie je niet bij de andere Rolex klokjes.

 

Waarom is de Rolex Batman zo duur?

Er is echter meer aan de hand dan je op het eerste oog zou vermoeden. Zo is de 24-uurs maatverdeling voorzien van een dun platina PVD-laagje. Dit zorgt voor extra glans en diepte. Ook opvallend: de kleur blauw wijzigt lichtjes, afhankelijk van de manier waarop het daglicht er op valt. Zo kan het verschuiven van glanzend blauw naar zacht violet. Bijzonder dus. Ook de binnenkant van de Rolex Batman is het bestuderen waard. Zo is het horloge voorzien van een automatisch uurwerk, heeft het maar liefst 31 edelstenen en is er sprake van een reserve van 48 uur. Dat de uurwerken van Rolex bijzonder accuraat zijn weet je inmiddels en dat is nu ook het geval: de nauwkeurigheid is namelijk beperkt tot -2 en +2 seconden per dag.

Te koop vanaf 14.000 euro

Zoals gebruikelijk bij de GMT modellen kan ook nu de derde wijzer worden geactiveerd om een tweede tijd in te stellen. Het kaliber 3186 heeft bovendien een quickset-datum en ontbreekt ook de Parachrom haarveer om schokken op te vangen. Temperatuurschommelingen hebben geen enkel effect zodat je met een gerust hart het klokje mee kan nemen op vakantie. Of dat echt verstandig is, is natuurlijk een heel ander verhaal. Mocht het bovenstaande zo interessant klinken dat je direct een exemplaar wilt bestellen, houdt dan rekening met een aanschafprijs van ongeveer 14.000 euro. Voor dat bedrag hangt er een gloednieuw exemplaar aan je pols. Ben je iets minder kapitaalkrachtig, rekent dan op een prijs vanaf 12.000 euro voor een tweedehands Rolex Batman horloge.