Majestueuze tenniscarrière van Roger Federer

Iedereen kent de wereldberoemde tennisser Roger Federer wel. Op het allerhoogste niveau won Federer meer dan honderd titels en wist zichzelf tot een heuse legende binnen de tenniswereld te bekronen. Zo heeft de Zwitserse diverse records op z’n naam staan. In het verleden speelde hij maar liefst 31 Grandslamfinales en de kwartfinale van Roland Garros wist Federer 36 keer te bereiken.

Het mag duidelijk zijn dat de tenniskwaliteiten van Roger bijna buitenaards waren. Hij stond vooral bekend om z’n listige manier van serveren. Zo gooide hij de bal altijd op dezelfde manier op, ongeacht de richting van de service. Hierdoor was de opslag van Federer lastig te lezen voor z’n tegenstanders. Met tennis heeft Roger een absurd vermogen bijeen gespeeld, waardoor hij in 2022 al lekker met pensioen kon gaan.

Ambassadeur van Rolex

Tijdens z’n carrière (en ook daarna) was Federer ambassadeur van Rolex. Zo werd de tennisser veelvuldig gespot met de mooiste horloges die het Zwitserse merk te bieden heeft. Dat is erg bijzonder, want over het algemeen is Rolex niet snel te porren voor een samenwerking met een bekend persoon of merk. Roger Federer heeft echter het geluk wel in de familie van Rolex te zijn opgenomen. In het verleden zagen we Federer al een aantal prachtige exemplaren van het Zwitserse horlogemerk dragen. Vaak liep hij na afloop van wedstrijden met de welbekende Submariner Date in het staal om de pols. Dit is een van de meest bekende klokjes uit het assortiment van Rolex en kost nieuw uit de fabriek zo’n 12.000 euro. Ondanks deze stevige vraagprijs, bestaat er op dit moment een gigantische wachtlijst voor dit horloge. Het is dus onmogelijk om met 12.000 euro naar de winkel te gaan en het klokje meteen uit de etalage mee te nemen. Voor Roger Federer zal dat waarschijnlijk niet zo moeilijk zijn.

Een spectaculair sporthorloge van titanium

Eerder deze week flaneerde Federer met een nog veel zeldzamer model dan de Submariner Date. Tijdens de première van z’n eigen documentaire werd de oud-tennisser gezien met een Rolex Yacht-Master II met referentienummer 226627. Dit is een van de meest zeldzame horloges binnen het sportsegment die ooit door Rolex werd uitgebracht. Zo bestaat dit uurwerk voor een groot gedeelte uit titanium. Iets soortgelijks bracht Rolex al eerder eens op de markt, maar gebruikte verder voornamelijk goud en staal in de ontwikkeling van de exclusieve klokjes. Zo’n drie jaar geleden werd dit specifieke model van Federer als eerste gespot om de pols van een schipper.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROLEX (@rolex)

Hoewel dit horloge aanzienlijk zeldzamer is dan de Submariner, hebben de twee klokken wel degelijk veel gelijkenissen. Ze beschikken over dezelfde zogeheten ‘Oysterband’, waarbij gebruikt gemaakt is van vrij grote vierkante schakels. Ook de draaibare bezel en datumfunctie zijn twee duidelijke overeenkomsten. Toch gaat deze Yacht-Master II een stapje verder dankzij de RXL titanium kast die 42 millimeter groot is, terwijl de kast van de Submariner uit ander materiaal bestaat en een millimetertje kleiner is. Ook is de bezel van de Yacht-Master draaibaar naar zowel links als rechts, iets wat bij de Sub niet mogelijk is. Vooral qua materiaal-onderscheid het horloge van Federer zich van de ‘alledaagse’ horloges van Rolex. Er is veelvuldig gebruik gemaakt van titanium, waardoor het klokje onder de liefhebbers als een absolute parel wordt bevonden. Zeker binnen de sporthorloges is deze 226627 een bijzonder exemplaar.

Riante vraagprijs van de Rolex

Voor dit prachtige horloge moet uiteraard een aardig zakcentje worden afgetikt. Federer zal het horloge als ambassadeur van Rolex ongetwijfeld gekregen hebben, maar voor iedere andere horlogeliefhebber gaat voor niets de zon op. Op de website van Rolex wordt het klokje aangeboden voor een geldbedrag van maar liefst 14.650 euro! Nog even sparen mannen, maar dan kan je jezelf wel hetzelfde horloge aan laten meten als een van de grootste tennisser ter wereld.