De carrière van Robin Groot tot nu toe

Robin Groot werd geboren op 12 januari 2001 in Alkmaar. Tijdens het NK 1000 meter in 2018 eindigde Groot als achttiende. In 2019 behaalde ze tijdens het WK junioren in Baselga di Piné drie medailles. In 2022 vestigde Groot een persoonlijk record op de 5000 meter. In 2023 debuteerde ze op het WK allround in Hamar als reservespeler.

Groot is een echte langebaanschaatser, met als specialisatie de 1500 meter, de 3000 meter en de 5000 meter. De 3000 meter is daarbij licht favoriet, maar ze beschrijft zichzelf als een echte allrounder. Momenteel rijdt ze voor IKO, maar begon haar carrière bij RTC Noordwest. Ze bezit het record minivierkamp op de baan van Kardinge.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robin Groot 🦋 (@robingroot_)

Het persoonlijke leven van Robin Groot

Natuurlijk heeft ze knappe blondine ook een leven buiten het ijs. Ze beschrijft zichzelf als een enorme kletskous die eigenlijk nooit stil zit. Ze houdt enorm van zingen, vooral als ze in de auto zit en met de radio mee kan blèren. Daarnaast houdt ze van shoppen, uit eten gaan en op een festival staan. Bovendien is ze een groot liefhebber van series: soms kijkt ze er wel drie of vier tegelijkertijd. Soms kan ze zelfs niet stoppen met kijken en zet ze de ene na de andere aflevering op. Haar trouwe viervoeter Dusty houdt haar tijdens het bingen vaak gezelschap. Zomers is ze vaak op het strand te vinden om te zonnen, want naar eigen zeggen is Groot een echte koukleum. Een typische ijsvogel is ze dus zeker niet, maar gelukkig voor haar zijn de meeste schaatsbanen overdekt.

Robin Groot groeit gestaag op Instagram

Een persoonlijk dagboek in de vorm van een Instagram-account mag in deze tijd natuurlijk niet ontbreken. Groot heeft inmiddels een stabiel platform met een ruime 47.000 volgers opgebouwd, waarop ze diverse sportieve en gezellige kiekjes deelt. Ze neemt haar volgers bijvoorbeeld mee in het dagelijks leven als topsporter, maar ook is er ruimte voor andere plaatjes. De langebaanschaatsster is namelijk ook dol op reizen, dus in haar tijdlijn kom je verschillende aantrekkelijke vakantiefoto’s tegen. Ze reisde onder andere al af naar Curaçao, Mexico en Toscane.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robin Groot 🦋 (@robingroot_)