Het begin van ondernemer Robert Vis

Wanneer we denken aan tech-startups, dan denken we vaak aan bedrijven uit Silicon Valley, waar bedrijven als Facebook en WhatsApp gevestigd zijn. Maar MessageBird en de 37-jarige Robert Vis zijn van geheel eigen bodem. Het communicatieplatform werd in 2011 opgericht.

Door de jaren heen gaf MessageBird bedrijven de mogelijkheid om op nieuwe manieren te communiceren met zijn klanten. Bijvoorbeeld via Facebook, Whatsapp, Instagram, e-mail. Het is voor bedrijven belangrijk dat communicatie makkelijk, snel en ook veilig kan gebeuren.

Het begin van MessageBird

Dat kon MessageBird garanderen. De eerste klant die ze kregen was dan ook gelijk erg belangrijk. Het bedrijf hielp het ‘Amber Alert’, waardoor sms’jes veel sneller werden verspreid dan vroeger. Wanneer een kind vermist is, kan dat van levensbelang zijn. Naast de service van Robbert Vis aan Amber Alert, wist hij ook andere bedrijven uit het bedrijfsleven te overtuigen. Vandaag de dag heeft hij duizenden klanten, waaronder: Disney, The New York Times en Adobe.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MessageBird (@messagebird)

Grote zak geld opgehaald

MessageBird heeft erg veel groei potentieel, omdat online communicatie door de loop van jaren alleen maar belangrijker is geworden en die ontwikkeling voorlopig niet stilstaat. In de huidige situatie is alles in een stroomversnelling gebracht. Daarnaast hebben veel bedrijven sowieso behoefte aan veilige online communicatie, iets wat communicatieplatform Robert kan garanderen. Tijdens investeringsronden heeft het bedrijf daarom niet minder dan 830 miljoen euro weten op te halen. Met dit geld hebben ze andere spelers uit de branche opgekocht, waardoor ze een nog betere service kunnen verlenen of toegang krijgen tot nieuwe markten. Zo is het Amerikaanse Sparkpost overgenomen, waardoor de Amerikaanse markt ook aan hun voeten licht. Intussen is het bedrijf zo hard gegroeid, dat het een waarde heeft van meer dan 3 miljard euro. Door al dit harde werk van Robert Vis en zijn collega’s mag hij zich dus intussen de rijkste man onder de 40 noemen, want hij heeft een geschat vermogen van 1,2 miljard euro en als het zo doorgaat dan zal hij alleen maar rijker gaan worden.

Wil je na dit verhaal zelf gaan ondernemen? Dit zijn skills die topondernemers zich meester maken en jij dus ook zou moeten leren.