Zoals misschien bekend is, is maar een klein deel van dee zeven miljard mensen op onze wereld rijk. Volgens Oxfam bezitten de tachtig top miljardairs bijna twee biljoen (€2.000.000.000.000. Ja, best veel nullen) aan euro’s, waarvan vijftig procent de laatste vier jaar is verkregen. Ja, deze mensen weten wel hoe het werkt, dat geld. Maar welke skills bezitten ze nou waardoor ze zo waanzinnig rijk zijn geworden.

Om een ding bekend worden

Excelleren in meerdere dingen kan soms handig zijn, maar het kan ook tegen je werken. Zeer succesvolle mensen focussen zich op een ding. Een ding waar ze dan ook bekend om worden. Wanneer je expert ergens in bent – in iets dat je leeft en ademt – en hier goede resultaten in behaalt, zullen mensen naar jou toekomen vanwege jouw expertise.

topondernemers-5

Kies een manier van denken

Mooie dingen gebeuren alleen als je bewust wordt van je gedachten en door werk te doen dat overeenkomt met jouw overtuigingen. Mijd werkzaamheden die hier niet langer bij passen.

Maak van gewoontes succesvolle rituelen

Gewoonten kunnen je afleiden van het behalen van je doel. Implementeer ochtend- en avondrituelen. Succesvolle rituelen helpen namelijk met het positief benaderen van de dag en het maximale eruit te halen.

Inspireer mensen

Inspirerende mensen laten anderen zich goed voelen over zichzelf en helpen hen realiseren dat ze potentie hebben. Soms hebben mensen net dat steuntje in de rug nodig om dat beetje zelfvertrouwen te winnen dat nodig is. En het positieve resultaat zien van mensen die jij hebt geïnspireerd, is een magische ervaring.

jh

Efficiëntie is de sleutel

Succesvol zijn kan alleen door efficiënt te werken. Snelle keuzes maken en actie ondernemen om dingen voor elkaar te krijgen zijn hierbij een vereiste. Dit kan alleen door werkzaamheden uit te voeren waar je energie uithaalt en taken die mentaal vermoeiend zijn te filteren. Zorg dat je omringt bent met getalenteerde mensen die je ondersteunen.

Waardeer jouw omgeving

Het waarderen van wat je hebt, is een van de beste eigenschappen men kan bezitten. Focus op wat je hebt i.p.v. wat je denkt dat je mist. Dit zorgt voor zoveel innerlijke rust.

header-1

Laatste woorden

Soms is het zien van het doel moeilijk door alle verplichtingen en impulsen waar we dagelijks mee te maken hebben. Met de volgende stappen hopen we je een beetje richting te geven. Niet dat dit je direct miljardair maakt, maar wellicht helpt het je met het opstellen van doelen en daadwerkelijk de focus te leggen op iets dat je wilt, zowel op professioneel als persoonlijk gebied.