Rob Kemps van Snollebollekes

De 35-jarige Rob Kemps is een échte carnavalsvierder. Daarin is hij niet de enige, vooral niet in zijn woonplaats Best. Brabanders zijn natuurlijk één van de meest fanatieke carnavallers van Nederland, naast Limburg.

Rob groeide dus op in een omgeving waar vaak gefeest werd en heeft van dit jaarlijks terugkomende feest een deel van zijn inkomsten weten te maken. Want de cabaretier verdient zijn geld deels door zijn optredens als Snollebollekes. Dit doet hij op het podium helemaal alleen, maar hij heeft natuurlijk een team om zich heen die hem daarbij begeleid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door snollebollekes (@snollebollekes)

De andere leden van Snollebollekes

Rob Kemps zie je wel de nummers zingen op het podium. Maar het bedenken, schrijven en maken van de nummers wordt natuurlijk niet alleen door Rob gedaan. Zo is Maurice Huismans (alias Dj Maurice) de producer van de nummers. Hij zorgt er dus voor dat er op de melodie van de liedjes lekker te dansen valt. Jurjen Gofers, onder andere bekend van Radio Veronica, schrijft dan weer de teksten van de nummers.

In 2016 liep de site Dumpert al mee tijdens ‘Dumpert filmt je werkplek.’ In de aflevering met Snollebollekes vertelde Rob dat hij per optreden zo’n 2.000 euro exclusief btw factureerde. Daar ging natuurlijk nog geld vanaf voor Jurjen, Maurice en de rest van de crew.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door snollebollekes (@snollebollekes)

Dit verdient Rob Kemps per optreden (cijfers en schatting)

In een meer recenter interview vertelt Kemps dat ze het duurste carnaval optreden zijn die er te boeken is. Met 6.995 euro exclusief btw komen ze nog boven Dennie Christian én de Gebroeders Ko uit. In de drukste tijd van het jaar, tijdens carnaval, heeft Rob zo’n 30 optredens. Wanneer je dat vermenigvuldigt met de meest recent bekende prijs van Snollebollekes, betekent het dat ze in één week tijd ruim 209.850 euro verdienen. Daar gaat natuurlijk nog heel wat geld vanaf voor het regelen van het optreden, maar al met al verdient Rob Kemps dus ontzettend lekker met de optredens.