Hoe kun je het land nu het beste ontdekken? Via tal van routes die je langs de mooiste plekken voert. Bezoek bijvoorbeeld de Great Barrier Reef, bezoek de leukste hippiesteden aan de kust bewonder Ayers Rock. Wil je het helemaal goed doen, huur dan een motor en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Nieuw-Zeelandse natuur. De leuke tochten hebben we voor je opgezocht.

De eerste roadtrip: de Coromandel Loop

Dit is absoluut een van de populairste ritten in Nieuw-Zeeland. De Coromandel Loop is een populaire roadtrip die je via tal van bochten door het bijzondere landschap voert. Hier komt het aan op je stuurmanskunsten, de route is namelijk geheel ongevaarlijk. Als je het echt wil kun de de route in een dag afleggen, maar het advies is om dat niet te doen. Je ziet dan veel te weinig van de omgeving. Onze tip: deel de route op in twee delen:

  • De Nothern Loop (187.8 kilometer)
  • De Southern Loop (129.7 kilometer)

Beide delen voeren je langs talloze townships en bezienswaardige attracties van het Coromandel-schiereiland.

roadtrip Nieuw-Zeeland

Van Auckland naar Clevedon

Het centrale punt van deze route is Zuid-Auckland en biedt een ongeƫvenaard uitzicht op de Waikato-rivier van het Noordereiland. Je begint via de State Highway 1 in zuidelijke richting voordat je naar Karaka links afslaat om vervolgens de brug over te steken naar de stad Waiuku. Daarna gaat de route richting de State Highway 2 om de Hunua Ranges te bewonderen en in Clevedon te eindigen.

Rijden over de zuidelijke Alpen

Ben je op zoek naar de perfecte locatie om je Insta-volgers te verwennen met prachtige opnames, dan moet je zeker deze route overwegen. De route via het zuidelijk gelegen eiland is bekend vanwege de sublieme landschappen en snelwegen. Een voordeel: je hoeft de route niet zelf uit te stippelen. South Pacific Motorcycle Tours heeft een achtdaagse reis bedacht waarbij je zelf, eventueel ondersteund door GPS, de route in je eigen tempo kunt afleggen. De route brengt je langs verschillende bergpassen en lokale bezienswaardigheden zoals Queenstown, Milford Sound en de kust.nieuw-zeeland

Northern Island

Het Northern Island is naast een bijzonder gebied, ook een uitstekend vertrekpunt om dit deel van het land te ontdekken. In zeven dagen tijd leg je een afstand van ruim 1600 kilometer af en zie je werkelijk meer dan je voor mogelijk houdt. Mocht je echt willen weten wat je kunt verwachten: inheemse regenwouden, ongerepte kustlijnen en afgelegen stranden. Andere bezienswaardigheden zijn de Bay of Islands, het bovenste deel van het eiland met de Kaap Reinga-vuurtoren en plaatsen zoals Auckland, Rotorua en Hobbiton. Kortom, deze rit is meer dan de moeite waard.