Risotto met bier

Dit gerecht is perfect wanneer je zin hebt in de Italiaanse keuken met een twist. De ingrediënten van de risotto zijn gewoon bij de supermarkt te verkrijgen, dus geen paniek. De risottomt bier zal ongeveer met een uurtje op tafel staan, laat die mannenavond kan beginnen.

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 gram spekreepjes
  • 250 gram paddestoelen mix in plakjes
  • 300 gram risottorijst
  • 200 milliliter donker bier (ongeveer)
  • 600 milliliter vleesbouillon van 1 tablet
  • 1 eetlepel boter
  • Parmezaanse kaas

risotto recept bier MAN MAN

Bereiding

  1. Zet een pan met warm water op het vuur en voeg het bouillon tablet toe, laat dit staan op laag vuur
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten
  3. Bak de spekjes in dezelfde pan en bak deze langzaam uit
  4. Voeg de paddestoelen mix toe en roerbak op hoog vuur nog één minuut
  5. Roer de rijst erdoorheen, laat deze licht bakken tot alle korrels glanzen
  6. Blus af met heet bier en laat dit op hoog vuur koken tot het schuim weg is
  7. Giet beetje voor beetje de bouillon erbij en blijf roeren tot dat de rijst al het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit tot dat de bouillon op is (dit duurt ongeveer 20 minuten)
  8. Zet het vuur uit onder de pan risotto, voeg de boter toe en roer deze goed door de risotto. Serveer de risotto met de salie blaadjes erop en strooi de Parmezaanse kaas eroverheen.

Word je de volgende dag wakker en moet je gaan ontbijten maar je hebt geen idee welke het beste bij je dag past? Met deze ontbijttips kom je er zeker uit.