Het geld van Rico Verhoeven

Alleen al aan prijzengeld haalt Rico Verhoeven meerdere honderdduizenden euro’s binnen op jaarbasis. Door af en toe een paar klappen te vangen is de ‘King of Kickboxing’ dus lekker welvarend geworden. In 2018 had de vechter een geschat vermogen van ‘slechts’ een kleine 1,5 miljoen euro. Met z’n hele vermogen kon hij destijds dus 3 horloges van Richard-Mille halen en zou daarna bankroet zijn geweest. Inmiddels heeft Verhoeven flink doorgespaard en wordt z’n totale vermogen geschat op zo’n 8 miljoen euro. Dan kan je inderdaad wel een luxe horloge aanschaffen voor jezelf.

Richard-Mille 11-03 Ultimate Edition

Deze centen heeft hij bij elkaar gespaard door zich keer op keer te bewijzen als kampioen van Glory. Met z’n budget hoefde Verhoeven dus niet te twijfelen tussen een Seiko of Swatch. Hij zocht het hogerop en kwam uit bij één van de duurste horlogemerken ter wereld: Richard-Mille.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

Hij koos niet voor een model die je dagelijks tegenkomt. Zijn voorkeur ging, na het passen van verschillende horloges, uit naar de RM 11-03 Ultimate Edition. De horloges van RM staan bekend om het gebruik van bijzondere materialen en vaak zijn de horloges zo licht dat je jezelf afvraagt hoe het geproduceerd wordt. In de Richard-Mille 11-03 Ultimate Edition is gebruik gemaakt van Carbon TPT. Dat maakt de horlogekast erg sterk en superlicht in gewicht. Het zorgt ervoor dat het horloge tegen een flink stootje kan, dus Verhoeven kan hem tijdens de bokswedstrijden gewoon omhouden.

Een zeer exclusief horloge

Wereldwijd zijn er slechts tweehonderd exemplaren van het horloge geproduceerd. Deze exclusiviteit doet de prijs van het klokje aardig oplopen. Rico Verhoeven moest namelijk een bonnetje van 529.000 euro aftikken bij de horlogedealer. De kickbokser heeft dus meer dan een half miljoen euro om z’n pols zitten! Hij mag het horloge wel even goed verdedigen als z’n kickbokstitel. Het mechanische kunstwerk is erg hoog aangeschreven binnen de wereld van horlogeverzamelaars. Verhoeven heeft z’n stempel binnen deze wereld dus schaamteloos gedrukt. Hij is één van de tweehonderd mensen met dit specifieke model van Richard-Mille. Het turquoise Quartz TPT geeft het horloge een exclusieve uitstraling en geeft duidelijk aan dat het niet om een alledaags klokje gaat.

richard mille rico verhoeven 11-03 ultimate edition

Aan de binnenzijde is de RM 11-03 Ultimate Edition ook van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor beschikt het horloge over verschillende complicaties zoals datum- en maandaanduiding. Daarnaast is het horloge waterdicht tot maar liefst 50 meter diep en beschikt over een gangreserve van zo’n 55 uur. Dat houdt in dat het horloge nog 55 uur lang doorloopt nadat het niet meer wordt gedragen. Voor een mechanisch horloge is dat zeer indrukwekkend. De gemiddelde Seiko loopt slechts 8 uur door na het afdoen. Het maakt de 11-03 een betrouwbaar en mechanisch perfect horloge.

Luxe levensstijl

In Nederland is een gemiddelde woning goedkoper dan dit gloednieuwe horloge van Rico Verhoeven. Door al z’n verdiende prijzen- en sponsorgeld is dit slechts een lachertje voor de wereldkampioen kickboksen. Naast horloges is Verhoeven groot fan van andere luxe producten. Zo is hij eigenaar van een Range Rover, McLaren en Porsche Panamera (en andere Porsches). Daarnaast heeft hij in het verleden de aanschaf van twee dikke motoren gerealiseerd. Als het lekker weer is, scheurt hij rond op een Ducati Diavel 126o en GSX-R1000. Rico Verhoeven vertegenwoordigt zich in de tweewielers dus ook als een wereldkampioen.

Het komende gevecht van Rico is op 9 maart 2024. Hij doet dan mee aan het Glory Grand Prix toernooi. Wanneer hij iemand knock-out slaat, krijgt hij een bonus van 50.000 euro. In het beste geval neemt Verhoeven deel aan drie verschillende gevechten, dus kan hij alleen al aan KO’s anderhalve ton verdienen. Dat tikt lekker aan! Tien keer iemand goed op z’n kin raken en Verhoeven kan na gaan denken over z’n volgende Richard-Mille. “It’s time for Gloryyyy”!