Griselda is nu op Netflix te zien

Griselda is een gloednieuwe serie die het verhaal vertelt van Griselda Blanco, een Colombiaanse vrouw die aan het hoofd stond van een van de meest winstgevende kartels in de geschiedenis. De serie, met Sofia Vergara in de hoofdrol als Griselda Blanco, speelt zich af in Miami in de jaren 70 en 80.

Hieronder kan je de trailer zien van Griselda:

 

Eerste reviews over Griselda zijn zeer positief

De eerste reviews en recensies van onder andere The Guardian, TV Guide en The Daily Beast zijn binnen en ze zijn het over één ding eens: Griselda is een spannende serie, een meesterwerk van de makers van Narcos. Zo zegt The Guardian: “Er is geen zwak acteerwerk te bekennen. Het blijft enorm genieten, goed tempo en prachtig om naar te kijken. Er is geen zwakke vertolking te bekennen en het dient altijd als een zeer verdiend podium voor alles wat Vergara kan doen.”

TV Guide noemt Sofia Vergara “angstaanjagend goed” in deze nieuwe Netflix-serie. Hoewel er altijd risico’s verbonden zijn aan het vergelijken van twee shows, heeft deze zet goed uitgepakt. Griselda is een geweldige toevoeging aan Netflix’ groeiende bibliotheek vol misdaadseries.

griselda netflix reviews

Volgens de Chicago Sun-Times gaat Sofia Vergara volledig op in haar rol en levert ze een krachtige en over-the-top prestatie in deze spannende serie. Hoewel Griselda gebaseerd is op ware gebeurtenissen, is het zeer gestileerd en gefictionaliseerd, zoals bijna alle gangsterfilms en -series die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen.

De cast en de beoordelingen van Rotten Tomatoes en IMDb

Naast Sofia Vergara zal ook zangeres Karol G te zien zijn in de serie als Carla, een van Griselda’s vertrouwelingen die haar helpt bij al haar criminele activiteiten. Griselda bestaat uit zes afleveringen van elk ongeveer zestig minuten. Op Rotten Tomatoes heeft de serie al een score gekregen van critici die hem hebben gezien, en deze scoort goed met 88% op de Tomatometer en een 86% op de Audience Score. Op IMDb krijgt de serie een score van 8/10.

Al met al is Griselda een spannende serie met sterke acteerprestaties van Sofia Vergara en positieve recensies bij critici. Kijken dus!