De beste review ooit over Fight Club?

Het schrijven van een opstel was gedurende de studententijd verschrikkelijk. Urenlang lopen strijden om het af te krijgen, en meestal inleveren nét voor de deadline. We kennen het bijna allemaal wel. Deze student diende een essay te schrijven over een van de tofste films ooit: Fight Club. In plaats van een heel uitgebreide review te schrijven, besloot ze om het kort en bondig te houden. Echter deed ze dit met een sterke verwijzing, waardoor haar docent radeloos was bij de beoordeling.

Studente Allison Garrett deelde haar verhaal op X en schreef: “De opdracht voor het essay was om een recensie te schrijven van een film die we hadden gezien. De kans deed zich voor en ik waagde het erop.” 

In haar essay stond het volgende: “The first rule of fight club is: you don’t talk about fight club. That’s it, That was my essay.”

En om te bewijzen dat dit geen grap was, plaatste Allison ook een screenshot van de opmerkingen die haar docent had gemaakt na het lezen van haar ‘essay’.

review over fight club

Heb jij de film ooit gezien, dan weet je dat dit een heel sterk opstel is. Allison heeft namelijk Brad Pitt geciteerd uit de film en de schoolopdracht hiermee op een creatieve (en snelle) manier aangepakt. Bekijk het desbetreffende fragment in de YouTube-video hieronder:

 

De docent heeft een goed gevoel voor humor

Ook deelde de studente de reactie van haar docent. Gelukkig voor haar, ziet de man de humor er zeker van in. Hij meldde: “Ik heb lang getwijfeld over deze beoordeling. Uiteindelijk heb ik besloten je te belonen voor de humor en relevantie van je recensie voor deze specifieke film. Laat me je waarschuwen: probeer dit niet bij andere docenten; zij hebben misschien niet mijn gevoel voor humor.”

fight club review

Hij beoordeelde de studente met een 100/100 score. Netjes!