Echt genieten

De eigenaar, Angelo Lella, legt uit dat het idee achter deze gewaagde zet was om een eetgelegenheid te creëren die anders is dan anderen. Hij wil gasten aanmoedigen om te genieten van de gezelligheid, in plaats van naar het scherm van hun telefoon te staren. “Technologie is een probleem geworden. Het is niet nodig om elke vijf seconden op je telefoon te kijken”, benadrukt Angelo.

Bij aankomst worden de telefoons van de gasten veilig opgeborgen, waarna ze hun aandacht kunnen richten op het eten, drinken en vooral de gezelligheid. Als bewijs van hun deelname aan het inleveren van hun telefoon, ontvangen ze een sleutel die hen toegang geeft tot een heerlijke fles wijn.

De reacties op deze gedurfde actie waren enorm positief, met negentig procent van de gasten die gebruikmaakten van de aanbieding. De verleiding van een gratis fles wijn is dus sterker dan constant op een telefoon kijken.

Gratis maaltijd

Maar daar stopt het niet met de vrijgevigheid van Restaurant Al Condominio. Als klap op de vuurpijl deelt de restauranteigenaar ook gratis maaltijden uit aan degenen die hun lof uiten via recensies. Gasten laten hun geliefde woorden achter in een doos, en de meest geprezen recensie wordt beloond met een gratis diner bij het volgende bezoek.

Terwijl Restaurant Al Condominio voorop loopt in dit idee, is het niet het enige restaurant in Italië met zo’n aanbieding. Restaurant Separè 1968 in Marina di Cecina, Toscane, geeft klanten een voucher als ze hun telefoon inleveren.

Als je dus op vakantie gaat naar Italië in de buurt van Verona, dan is dit restaurant dé plek voor jou. Laat je telefoon achter en geniet van een avond vol met heerlijke gerechten en uitstekende wijn. Buon appetito!

Heb je nog geen idee wat je deze zomer gaat doen? Doe dan inspiratie om met onze 10-daagse roadtrip door Italië.