Altijd goed op je spullen passen tijdens het zwemmen in de zee

De eindeloze zee biedt niet alleen verkoeling en ontspanning, maar kan ook een onverwachte wending geven aan onze ervaringen. Heb je bijvoorbeeld weleens iets verloren tijdens het zwemmen? Dan ben je zeker niet de enige. Het komt namelijk nog vaak voor dat we denken prima te kunnen zwemmen met onze sieraden om. Vaak gaat het goed, maar soms kan het gebeuren dat je uit het water komt en al je dierbare sieraden kwijt bent geraakt.

Waarschijnlijk zie je die sieraden dan nooit meer terug. Toch brengt dit ons bij het opmerkelijke verhaal van een man wiens zee-avontuur na vijf jaar een onverwachte wending kreeg. Terwijl hij zich overgaf aan het spel van de golven, vond hij op de zeebodem een verloren gewaand bezit: een nog werkend Rolex-horloge. Wat dit verhaal nog meer fascinerender maakt, is dat het horloge ondanks zijn lange verblijf onder water nog steeds bleek te werken.

Man vindt een werkend Rolex-horloge op de zeebodem

De Australische surfer Matt Cuddihy stuitte op een waardevolle, en nog werkende, Rolex Submariner-horloge dat op de zeebodem van de Stille Oceaan rustte. Geheel toevallig dat het dan net een Rolex Submariner horloge is die hij op de zeebodem vond. Daarnaast bleek het horloge na vijf jaar onder water te hebben gelegen nog steeds volledig te werken. Surfer Matt gebruikt zijn sociale media platformen om zijn zee-vondsten te delen. Toen hij deze Rolex vond, zette hij de informatie erover online in de hoop het horloge weer bij de wettige eigenaar terug te brengen.

Uiteindelijk lukte het Matt om de eigenaar van het horloge, Ric, met succes te traceren. Ric wist een specifieke gravure op het horloge te identificeren die Matt oorspronkelijk niet had vermeld in zijn sociale mediapost. Het horloge had diepgaande emotionele betekenis voor Ric. Hij kreeg het horloge namelijk in 1971 van zijn vader. Door het harde werk van Matt en sociale mediapost is het gelukt het horloge terug te brengen naar Ric.

Lees ook: Man laat horloge (gekocht voor €153) taxeren én blijkt goud in handen te hebben