1. De eerste indruk

Het is belangrijk dat je jezelf op een goede manier presenteert. Wees oprecht en toon respect naar anderen. Straal zelfvertrouwen uit en presenteer jezelf als een respectabel persoon. Respecteer jezelf, dan zullen anderen jou sneller respecteren.

2. Leer en gebruik de namen van mensen

Het kennen van namen is een teken van respect en geeft een gevoel van affiniteit. Ze zullen jou ook herinneren en bij jouw naam aanspreken. Respect geven is respect krijgen.

3. Geef complimenten en erken je fouten

Het is makkelijk om te zeggen wat mensen fout doen. Maar het is ook belangrijk om te vertellen wat wel goed is. Het fijn om te horen en complimenten krijgen heeft een positieve invloed op motivatie. Dus complimenteer je collega’s! Jij vindt het ook fijn om complimenten te krijgen, toch?

Respect op werk MAN MAN

4. Wees beleefd en geef het goede voorbeeld

Wees dus beleefd en mensen zullen beleefd terug zijn. Je hoeft niet alles perfect te doen maar je moet je wel gedragen. Je wilt natuurlijk niet dat anderen vinden dat jij onbeschoft bent. Geef het goede voorbeeld en mensen zullen jou met respect behandelen. Vloek niet en spreek op een respectvolle manier.

5. Wees een man van je woord

Spreek vanuit je hart en sta achter alles wat je zegt en doet. Zorg ook dat je lichaamstaal hierop aansluit. Als je lichaamstaal niet aansluit op je daden, kan dat het vertrouwen en respect beschadigen. Kom je beloftes na, zo wenk je respect en vertrouwen op.

6. Bewaak je grenzen

Er zullen altijd mensen zijn die jouw grenzen willen ontdekken. Het is daarom belangrijk dat je jouw grenzen bewaakt. Laat mensen niet over je heen lopen. Zeg ook af en toe eens ‘nee’. Kom voor jezelf op als dat nodig is en excuseer jezelf niet te vaak.