Je stijl moet kloppen tot in detail

Het is belangrijk dat je nadenkt over de manier waarop je op die zonovergoten dag de deur uit loopt. Want, laten we wel wezen: in de zonnige tijden van het jaar ziet iedereen er op z’n best uit. De temperatuur is aangenaam warm, gezelligheid voert de boventoon en in de perfecte outfit voel jij je het lekkerst. Logisch – dat hebben we allemaal. Toch is het zo dat een perfecte outfit niet een, twee, drie is te realiseren. Als je het echt goed wil doen, dan denk je na over ieder detail. Het meest essentiële detail van ze allemaal: het horloge.

171110_Renard_01_091

Een horloge mag absoluut niet ontbreken. Sterker nog, de kans dat de gemiddelde man doucht met een horloge om z’n pols is groter dan de kans dat hij dat doet met z’n sokken aan, of een t-shirt. Kortom, het horloge is van levensgroot belang – ondanks dat het zo’n klein aspect van het totaalplaatje is. In de zomer willen we iets wat fris oogt en enigszins formeel maar tegelijkertijd ook sportief weet over te komen. Renard heeft daar een zeer geschikt horloge voor weten te realiseren. De RENARD Grande Chronograaf.

Subtiliteit zoals we die graag zien in een chronograaf

Nu denk je misschien bij het woord ‘chronograaf’ aan een heel druk horloge, met teveel functies en eigenschappen om überhaupt subtiel te zijn. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat wij dat ook dachten. Niets is minder waar bij de Grande Chronograaf die RENARD maakt. Het horloge is weliswaar een chronograaf en daarom op papier sportief, maar het design doet anders blijken. Allereerst is het design van de kast zeer rank gebleven, door het feit dat Renard er voor kiest om de tachymeter van de chonograaf op de inner-bezel weer te geven. Hierdoor blijft de kast vrijwel onaangetast en kan het geheel z’n slanke uitstraling behouden.

MAN MAN renard Grande Chronograaf

Grande Silver Black

Renard €229 Shop nu
RC402SS31MSS

Grande Black Milanese

Renard €249 Shop nu

Daarnaast is de keuze voor rustige kleurschema’s er een die het horloge goed tot z’n recht laat komen. Door bijvoorbeeld bij de Blue Silver enkel te kiezen voor subtiele oranje accenten en de rest in dezelfde kleurstelling te houden, wordt het horloge nooit te druk in kleurgebruik. Doordat RENARD gebruik maakt van een verticaal geborstelde wijzerplaat en circulaire gravures in de sub-dials wordt er een zeer subtiel contrast gecreëerd op de wijzerplaat. Sommige mensen zullen die misschien niet direct kunnen waarderen, maar laten we vooral in ons achterhoofd houden dat het hier om een functioneel horloge gaat. Dergelijke aspecten zijn dus fundamenteel. Een ander mooi detail bij deze Grande Chronograaf is het gebruik van licht gebold glas – dit geeft het horloge net iets meer body en doet eveneens denken aan vintage horlogerie waar men vaak plexiglas gebruikte.

RC402RG15VBK_9ea854b2-1201-49aa-a45d-436f1b679039_1000x1000

Grande Gold

Renard €229 Shop nu
RC402SS41MSS_1000x1000

Grande Blue Silver Milanese

Renard €249 Shop nu

RENARD en de panda-dial: een voortreffelijke combinatie

Een chronograaf horloge is op heel veel verschillende manieren te ontwerpen, maar er zijn enkele zaken die in het design terug kunnen komen die in de loop der jaren de status ‘icoon’ hebben verworven. Het perfecte voorbeeld hiervan is de panda-dial. Een benaming voor een chronograaf waarvan de wijzerplaat overeenkomsten toont met het hoofd van een panda. Dat wil zeggen, de kleuren komen overeen. Een witte of zilveren wijzerplaat met zwarte sub-dials. Zodra dit contrast omgedraaid is, dan noemt men het een ‘reversed panda-dial’.

RC402SS13VBK

Grande Veau Black

Renard €229 Shop nu
RC402SS13MSS

Grande Silver Black Milanese

Renard €249 Shop nu

Uiteraard zijn de horloges te verkrijgen met een grote diversiteit aan banden, waardoor ze praktisch bij iedere outfit zijn te matchen. Onze voorkeur gaat uit naar de RENARD Grande Chronograaf op de Milanese band, aangezien deze stijl weer helemaal in trek is dit jaar. RENARD heeft bewust voor een dergelijke band gekozen zodat de stevige structuur een goede balans kan vormen met het cleane design. Denk wel goed na over de keuze die je maakt wat betreft de kleur van de wijzerplaat. Iedere kleur wijzerplaat van deze chronograaf komt op eigen wijze zeer goed tot z’n recht – zorg daarom dat je het horloge op de beste manier tot z’n recht laat komen in de juiste stijl en de perfecte setting. De kleurstellingen in combinatie met het cleane design dragen bij aan de tijdloze en geraffineerde uitstraling van de horloges van RENARD.

Een ander mooi aspect van deze serie is het feit dat het merk gebruik heeft gemaakt van speciale lederen banden. Deze zogenaamde Vegetable Tanned Leather banden zijn van dusdanig leder gemaakt dat ze naar verloop van tijd een mooi patina ontwikkelen. Een kenmerk dat iedere horlogeliefhebber wel weet te waarderen. Iets wat wij overigens ook heel erg waarderen. Een horloge hoort te leven en mee te maken wat de drager meemaakt – patina is daar het ultieme bewijs voor. Mocht je het bandje naar verloop van tijd willen wisselen, dan is dit heel eenvoudig te doen met het zogenaamde quick-release systeem.

171110_Renard_01_046

Een man zonder horloge is als een puzzel die een stukje mist

Ja, dat is natuurlijk een extreem diepe vergelijking, maar toch dekt deze de lading wel. Als man zijnde hoor je gewoon een horloge te dragen. Het complementeert jou als drager en laat tevens zien dat je nadenkt over hoe je voor de dag komt. Een horloge is een van de meest mannelijke zaken in ons leven en hoort daarom ook gewoon thuis om de pols van iedere man. De horloges van RENARD slagen er goed in om die plek op je pols op te vullen zoals het hoort. Wat ons betreft is de RENARD Grande Chronograaf het perfecte horloge voor deze tijd van het jaar.