Waar gaat seizoen 2 van Vikings: Valhalla over?

Vikings: Valhalla speelt zich af in de vroege 11e eeuw en seizoen 2 zal hier verder gaan. Dit is zo’n honderd jaar eerder dan de originele Vikings. Het beschrijft de legendarische avonturen van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd. In het nieuwe seizoen vinden ze het tijd voor een nieuwe verovering en ze krijgen Engeland bijna helemaal in handen. Dit betekent echter niet dat de strijd voorbij is. Zo zijn er nog conflicten tussen de Vikingen die zich hebben bekeerd tot het christendom en degene die nog altijd geloven in de oude goden zoals Odin.

 

De cast van seizoen 2

Hoewel het een spin-off is van Vikings is, is de insteek wel heel anders. Zo is de regisseur Michael Hirst vervangen door Jeb Stuart. Dit heeft gezorgd voor heel veel meer actie in de show. Dit is dan ook een kenmerk van de nieuwe regisseur die bekend is van kaskrakers zoals Die Hard en The Hunt. Zover we weten, komen in ieder geval Sam Corlett (Leif Eriksson), Leo Suter (Harald Sigurdsson) en Frida Gustavsson (FreydĂ­s Eriksdotter) terug in Vikings: Valhalla seizoen 2.

Cast seizoen 2 Vikings- Valhalla

Releasedatum op Netflix en de nieuwe trailer

Hoewe; Netflix meestal eerst even afwacht met het verlengen van een serie, was het in dit geval anders. Ze hadden namelijk zulke hoge verwachtingen door het succes van Vikings, dat ze gelijk besloten om 24 afleveringen te bestellen. Aangezien zowel het eerste als het tweede seizoen slechts  acht afleveringen telt, komt er sowieso nog een derde deel.

Ondanks dat ze alle 24 afleveringen al hadden afgerond voordat seizoen 1 uitkwam, moeten we toch nog even wachten op de nieuwe delen. In het Instagram-bericht hieronder maakte Netflix bekend dat het tweede seizoen vanaf 12 januari 2023 te zien zal zijn. Wanneer seizoen 3 te zien is, weten we nog niet. De kans is groot dat ze, net zoals eerder, het nieuwe seizoen aan het begin van het nieuwe jaar uitbrengen. Dat wordt dan hoogstwaarschijnlijk begin 2024.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vikings Valhalla (@netflixvalhalla)

Tijdens het TUDUM-fanevenement deelde Netflix de eerste beelden van het nieuwe seizoen. Kan jij nu ook niet meer wachten? Check ze dan hieronder: