Hoe krijg je een betere relatie?

Heb jij het gevoel dat je in een slechte relatie zit en wil je werken aan jullie relatie? Bekijk dan de tien onderstaande tips waarmee jij jouw relatie kan verbeteren.

 

1. Lief zijn voor elkaar

Hoe langer je met iemand bent, hoe sneller je diegene voor lief neemt. Je voelt je op je gemak bij je partner. Zelf zo op je gemak dat je elkaar kan negeren, of zelfs gaat ontlopen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van een relatie. Tuurlijk kan er een keer conflict zijn of een moment dat je even geen zin hebt in elkaar, maar wees hoe dan ook nooit gemeen tegen de ander. Probeer hoe dan ook lief voor elkaar te blijven. Dat klinkt misschien heel makkelijk, maar je moet er moeite voor blijven doen. Dat is nou eenmaal hoe een relatie in elkaar steekt.

2. Vechten voor elkaar en de relatie

Liefde is niet gemakkelijk. Geef dan niet gelijk op in momenten van woede en frustratie. Als je ruzie hebt, loop dan niet de kamer uit zonder het probleem op te lossen. Erken waar je spijt van hebt en praat het uit. Als jullie allebei te boos zijn om te praten, koel dan eerst even af. Laat zien dat je het uit wil praten en niet wil gaan slapen als jullie nog ruzie hebben.

betere relatie

3. Vraag af en toe naar elkaars mentale gesteldheid

Sommige mensen zijn een open boek, andere zijn weer zo gesloten als maar kan over hun gevoelens. Het belangrijk om te weten hoe de ander zich voelt. Vraag dan ook is verder dan gelijk genoegen te nemen met het antwoord ‘ja wel goed hoor.’ Vraag naar elkaars mentale gezondheid en helder dingen op waar je mee zit.

4. Praat met iemand

Heb je een relatie hebt die gewoon weg niet lekker loopt, maar houden jullie van elkaar en willen het laten werken? Overweeg dan eens relatietherapie. Probeer dan wel te begrijpen dat dit niet betekent dat jullie samen falen. Integendeel. Het betekent dat jullie het willen laten werken en beter willen worden.

5. Praat over geld

Wees niet bang om te praten over je financiële doelen als een stel en als individuen. Als jullie tweeën hebben besloten om jullie financiën volledig te scheiden, is dat oké. Praat over je onafhankelijke financiële doelen. Praat ook over jullie financiële doelen die jullie samen hebben.

6. Praat over elkaars verwachtingen

Wees niet bang om je behoeften te uiten in een relatie. Je partner is uiteindelijk iemand tegen wie je alles kan vertellen. Spreek je verwachtingen en uit en praat erover.

7. Zet je telefoon af en toe uit

Social media maakt meer kapot dan je lief is, helaas. Zorg ervoor dat je niet bezig bent met je telefoon wanneer jullie een dagje samen iets gaan ondernemen. Dat is een mood killer. 

hoe krijg je een betere relatie

8. Leer te begrijpen dat saaie momenten ook bij de relatie horen

Ja, het zal soms saai worden. Dat betekent niet gelijk dat je relatie verkeerd of mislukt is. Alle koppels maken saaie momenten mee, dat is oké. Blijf genieten van de kleine dingen, vooral met elkaar. Wees eerlijk naar elkaar toe over hoe jij je erbij voelt. Plan leuke dingen in en blijf niet in het saaie gedeelte hangen.

9. Er zitten dagen tussen dat je soms meer energie in de relatie steekt

In relaties zijn we geneigd te denken dat we veel meer hebben gedaan dan de andere persoon. Houd in gedachten dat je liefde geeft omdat je van hen houdt, en zij doen hetzelfde. Soms doe je het iets minder en soms weer iets meer. Dat kan gebeuren. Voel het dan niet gelijk aan als ongelijkwaardig, dat is het niet. Soms ben je even ergens anders druk mee, en andersom geldt dit ook.

10. Maak tijd voor elkaar vrij

Blijf tijd voor elkaar vrijmaken. Maak nieuwe herinneringen samen en haal leuke herinneringen op. Dit is leuk om laten aan terug te denken en weer eens om te lachen. Het is belangrijk dat je energie en tijd in elkaar blijft steken. Let wel op dat dit van beide kanten moet komen. Trekken aan een dood paard is ook niks.