1. Stressverleggend

Reizen helpt je te ontsnappen aan negatieve emoties door ons te onttrekken van de omgeving waar deze hebben plaatsgevonden. Dit kan stress doen afnemen. Jezelf tijd buiten jouw vertrouwde omgeving begeven reset emoties.

reizen-goed-2

2. Verkleind de kans op een hartaanval

Een studie van negen jaar heeft geconcludeerd dat mannen die niet op vakantie gaan een hogere kans hebben op een hartaanval, dan mannen die wel een vakantie nemen. Het aantal mannen dat er een paar dagen tussenuit gaat ligt het percentage dat sterft aan een hartaanval 21 procent lager, dan mannen die 365 dagen per jaar doorbeuken. In vakanties zijn mensen namelijk over het algemeen actiever, dan personen die constant aan het bureau vastgeplakt zitten. Dit doet het hart goed.

reizen-goed-1

3. Minder last van depressie

Een studie naar de invloed van reizen op depressiegevoelens bevestigt dat vrouwen die een keer in de twee jaar op vakantie gaan een aanzienlijk hogere kans hebben op een depressie, dan vrouwen die twee in een jaar op vakantie gaan. Mensen worden blij van vernieuwing, iets wat wordt behaald wanneer je naar onbekende plekken reist.

reizen-goed-6

4. Reis naar geluk

Het weten dat je in de nabije toekomst op reis gaat resulteert in een hoge mate van geluksgevoel. Ook voel je je gezonder en ben je meer tevreden over jouw kwaliteit van leven.

reizen-goed-3

5. Ervaring telt zwaarder dan materiaal

Het geluk dat je haalt uit een materiële objecten is van korte duur. Het geluk dat je beleeft tijdens een bepaalde ervaring, zoals reizen, is blijvend. En groeit zelfs. Tenzij het je een jacht koopt om de wereld mee rond te varen, dan is het wellicht een ander verhaal.

reizen-goed-4