Dit onderzoek van MIT onderzocht vriendschapsbanden in 84 onderwerpen onder 23 tot 38 jarige. Waarvan men had verwacht dat 94%  van de gevoelens van de proefpersonen wederkerig zouden zijn met die van zijn/haar vrienden, is dit maar 54%.

De onderwerpen waren ingedeeld op een schaal van 0 tot 5 hoe close je met iemand bent, waarvan 0 betekent, ‘ik ken deze persoon niet’ en 5 ‘een van mijn beste vrienden’. Ook hier bleek weer dat slechts 53% van de uitkomsten overeen kwamen.

man alleen vrienden man man

De onmacht om anderen te peilen komt volgens onderzoekers doordat we onszelf zo goed mogelijk willen neerzetten op Social media. Deze instelling heeft er als het ware voor gezorgd dat de betekenis van échte vriendschap is vervaagd.

Uit verschillende onderzoeken is al gebleken dat er een maximum zit aan het aantal vrienden dat we kunnen hebben. Het komt er dus eigenlijk op neer dat wanneer je je aantal vrienden door de helft deelt, je tot je échte vrienden komt. Vrienden die het niet erg vinden wanneer jij besluit om een avond thuis te blijven, waar je altijd op kunt rekenen en waar je de mooiste herinneringen mee hebt. Het is heel normaal wanneer ze op één hand te tellen zijn.

Dus we kunnen stoppen met de druk om onszelf goed neer te zetten op Social media en gewoon gaan chillen met onze beste vrienden. Belangrijk is wel om deze vriendschappen goed te onderhouden, kijk daarom eens naar deze 4 korte trips om met je vrienden te maken.