Drie redenen waarom je als man goed voor je huid moet zorgen

Er zijn verschillende redenen waarom huidverzorging voor mannen ook heel belangrijk is. Hoewel de huid van mannen dikker is dan die van vrouwen dankzij extra collageen, is het ook als man belangrijk om je huid goed voor je huid te zorgen.

 

1. Het is hygiënisch

Misschien is het je wel eens opgevallen wanneer je je gezicht wast, maar er blijft echt heel veel viezigheid in onze poriën achter, zelfs na een normale dag. Het is dus belangrijk dat je die goed schoonmaakt met een product dat daar voor gemaakt is. Blokken zeep en dergelijke verstoren de pH van je huid en bevatten vaak veel bacteriën. Een vieze huid kan zorgen voor oneffenheden – daarover meer bij punt twee – maar is ook gewoon niet aantrekkelijk. De kans dat je een leuke dame aan de haak slaat is waarschijnlijk een stuk groter wanneer je een goed verzorgde huid hebt.

2. Vermindering van acne en andere oneffenheden

Uiteindelijk zijn er maar weinig mensen die nooit last hebben van oneffenheden op hun gezicht. En ook wanneer je al jaren volwassen bent kun je nog gewoon last krijgen van puistjes of acne. Meestal komt dat doordat je gezicht te vettig is. Vaak ben je ook geneigd om eraan te zitten en ze zelfs weg te halen, wat voor littekens kan zorgen. Door een goede skincare routine kun je de kans op deze oneffenheden en littekens verkleinen. Zorg dat je daarbij de producten gebruikt die goed zijn voor jouw huidtype.

3. Veroudering van je huid tegengaan

Het duurt dan soms misschien iets langer dan bij vrouwen omdat mannen letterlijk een dikkere huid hebben, maar ook jij zult uiteindelijk aan de rimpels moeten geloven. Rimpels ontstaan door een gebrek aan collageen. Dat is iets wat eigenlijk altijd bij ouder worden komt kijken, maar ook door de zon kan komen. Hoe dan ook kan het gebruik van de juiste cleansers, hydraterende producten en zonnebrand je helpen om de afbraak van collageen tegen te gaan en je rimpels te verminderen of toekomstige rimpels tegen te gaan. Vooral die laatste in het rijtje moet je niet vergeten.