Het huwelijk zien als redding
In sommige gevallen stappen mensen in het huwelijksbootje om hun relatie te redden. Maar wanneer je een beetje logisch nadenkt is dit natuurlijk niet de beste keuze. Na elkaar eeuwige trouw te beloven is het niet zo dat jullie relatie ineens heel anders wordt. Nee, jullie relatie blijft in feite hetzelfde. Misschien dat de wittebroodsweken anders doen denken, maar na een tijdje kom je precies in het zelfde schuitje terecht dan voorheen. Sommige trouwen ook om maar getrouwd te zijn. Het is geen weloverwogen keuze die ze maken en veelal beseffen ze nog niet helemaal dat dit dé persoon is waar jij je hele leven lang mee blijft.
Schulden die naar boven komen
Over het algemeen zorgen de financiën in veel huwelijken voor wrijving. Dit kan in het eerste jaar al zijn, maar ook pas na 25 jaar huwelijk. Echter is het zo dat leningen uit je studententijd, waar veel van ons mee te maken hebben, een huwelijk de das om kunnen doen. In het begin van de liefdevolle relatie is het niet het meest standaard onderwerp, je studieschuld. Hierdoor komt het onderwerp pas later naar voren. De realiteit kan dan hard aankomen aangezien de schulden afgelost moeten worden. Jullie beginnen over het kopen van een huis, het nemen van kinderen en natuurlijk de schulden – dit kan ervoor zorgen dat de ander zich overweldigd voelt en het allemaal niet meer ziet zitten.
Geloofsovertuigingen en tradities die botsen
In de tijd van nu speelt het geloof een steeds minder belangrijke rol, zo ook in relaties. Wanneer mensen gaan daten kan het zomaar zijn dat er niet eens gesproken wordt over religie of dat hier nauwelijks op ingegaan wordt. Daarbij kunnen familietradities ook een deal breaker zijn. Wanneer de relatie steeds serieuzer wordt er steeds meer gepraat over de toekomst komen deze onderwerpen steeds vaker naar voren. Het kan zomaar in sommige gevallen zo zijn dat hier grote verschillen in zijn en het huwelijk geen stand houdt uiteindelijk.
Problemen met de schoonfamilie
Wanneer je met iemand in het huwelijksbootje stapt krijg je er gelijk een nieuwe familie bij. Leuk of niet. Het kan heel goed uitpakken, maar soms kan het zo zijn dat je totaal geen klik hebt met de schoonfamilie. Mocht dit het geval zijn dan kan dit voor veel frictie zorgen in je relatie. Het blijven toch de ouders, broes of zussen van je geliefde waarmee je de rest van je leven aan het kerstontbijt zit.
Je zit niet op hetzelfde level
De wittebroodsweken vliegen al snel voorbij en jullie normale leventje begint weer. Wellicht dat er sprake is geweest van gezinsuitbreiding of andere ingrijpende situaties die invloed hebben op je huwelijk. Hierdoor wordt het allemaal heel gewoontjes en raak je de ooit-zo-goede connectie met elkaar kwijt. Jullie leven in feite langs elkaar heen en de sprankeling bij jou, je partner of bij beide is verloren gegaan.
Plannen die niet overeenkomen
Hartstikke leuk natuurlijk, dat trouwen. Maar je zult ook over de toekomst na moeten denken. Waar jij wilde plannen voor ogen hebt, kan het zomaar zijn dat de ander liever een huisje-boompje-beestje situatie wilt. Om een huwelijk te laten slagen is het van belang dat jullie beiden een visie hebben die overeenkomt met elkaar. Is dit het niet het geval en denken jullie bijvoorbeeld totaal anders over kinderen? Dan is de kans groot dat het huwelijk geen stand houdt.
Jullie communiceren niet
Het huwelijk, kan net zoals het leven, hard zijn. Wanneer iemand het gevoel heeft dat hij of zij teveel lasten op zich moeten nemen kan dat leiden tot onenigheid. Vooral wanneer er niet gesproken wordt over bepaalde dingen die stroef gaan in jullie huwelijk. Hierdoor wordt er een barrière opgebouwd die alsmaar groter wordt. Des te moeilijker wordt het om deze neer te halen.
Mocht je nou net trouwplannen op de planning hebben staan maar ben je nog niet zeker van je zaak? Check dan eens deze tekenen die erop wijzen dat je nog niet klaar bent om in het huwelijksbootje te stappen.