Hoe kun je je manboobs verbergen met kleding?

Het beste is, zoals al gezegd, om je manboobs weg te werken. Dit doe je door goede en gezonde voeding te combineren met een goed trainingsschema. Dit is natuurlijk niet binnen een paar weken gefixt en ook tot die tijd wil je er gewoon stijlvol bijlopen. Of misschien heb je geen zin om je voeding te veranderen en te gaan sporten. Ook dan wil je waarschijnlijk toch die manboobs verbergen. Onderstaande kledingtips helpen je hierbij:

Ga voor de juiste stijl

Dit klinkt een beetje voor de hand liggend, je wilt altijd de juiste stijl kiezen natuurlijk. Maar wil je je manboobs verbergen, dan werken bepaalde dingen beter dan andere. Een overhemd werkt beter dan een T-shirt, omdat overhemden meer structuur hebben. Daardoor zal dit item beter om je bovenlichaam vallen. Wel kun je dan ook het beste kiezen voor overhemden die wat dikker van stof zijn, zodat deĀ  aandacht niet op je manboobs wordt gelegd.

manboobs verbergen MAN MAN
Foto via: Instagram Kosta Williams

Kies de beste fit

De fit kan je outfit altijd maken of breken en dat geldt zeker als je iets wil verbergen. Een te strak kledingstuk accentueert de rondingen natuurlijk alleen maar en dat wil je zeker niet. Je wil dus iets lossers, maar te los ziet er ook weer niet bepaald charmant uit. De kunst is dus om de juiste balans te vinden. Zorg dat er een beetje ruimte tussen je borst en de stof zit en dat je vrij kan bewegen zonder dat het strak gaat zitten. Is dit niet het geval, koop dan een maatje groter of laat het inhalen door een kleermaker.

manboobs verbergen MAN MAN
Foto via: Instagram Kevin Elezaj

 

Let op de details

Stijlvolle mannen besteden veel aandacht aan details en dat is natuurlijk niet voor niets. Bij manboobs is het belangrijkste detail toch wel een borstzakje. Dit kan je shirt extra structuur geven en je manboobs verbergen. Maar het kan ook juist de aandacht op het gebied rondom je manboobs leggen. Dat wil je natuurlijk voorkomen, dus let goed op wanneer je hier voor kiest. Ook in de koudere maanden kan een T-shirt overigens prima, vooral als onderlaag.

manboobs verbergen MAN MAN
Foto via: Instagram Andre Hamann

 

De kleur kan veel verschil maken

Zwart kleedt af, dat is algemeen bekend. Bij een wit – of andere lichte kleur – T-shirt zie je veel eerder manboobs dan bij een donkerder shirt. Het is gelukkig echter niet onmogelijk om lichtere kleuren te dragen, als je gaat voor wat dikker katoen kan dit prima. Bij truien en vesten zie je het sowieso minder snel en kan een lichte kleur dus ook gewoon. Maar als je twijfelt, geldt wel dat een donkere kleur bijna altijd werkt.

manboobs verbergen MAN MAN
Foto via: Instagram Felix

 

Het laatste redmiddel; een compressie vest

Misschien helpen deze tips allemaal niet en voel je je echt niet comfortabel in je outfits. Dan is er nog een laatste redmiddel; het compressie vest. Deze zijn op veel plekken te koop en helpen je sowieso. Het is ontworpen zodat er niks van te zien is zolang je er iets overheen draagt. Dus als je graag je overhemd tot je navel open wil doen gaat dit vest niet werken, maar anders is het geen probleem. Het zit ook nog eens lekker, dus zelf merk je er ook weinig van. Sporten en gezond eten zijn beter en de andere stijltips makkelijker. Maar anders kun je dit ook nog proberen.

Misschien heb je niet zo veel last van manboobs maar wel van een beginnende bierbuik, ook hier zijn gelukkig stijltips voor.