Steeds meer relaties en red flags via datingapps

Wist je dat ongeveer een vijfde van de relaties van mensen onder de 29 jaar is begonnen via een datingapp? De afgelopen jaren is het gebruik van datingapps enorm gestegen en wordt er open over gepraat. Het is dan ook een makkelijke manier om meer mensen te ontmoeten en de drempel om iemand een berichtje te sturen is minder hoog. Maar kijk je ook weleens naar de red flags op datingapps? Dit zijn red flags waar je op moet letten als je liefde zoekt via datingapps.

Altijd te druk

Als ze elke keer te druk is om af te spreken is het belangrijk om goed op te letten. Natuurlijk hebben we allemaal ons eigen leven en verplichtingen. Als ze altijd smoesjes heeft, kan het zijn dat je niet haar prioriteit bent. Dit kan betekenen dat ze misschien geen interesse heeft of bijvoorbeeld meerdere mannen tegelijk aan het daten is. Als je iemand vanaf het begin ziet zitten, dan zul je juist je best doen om af te spreken en te chatten.

Te perfect profiel

Een profiel dat te mooi lijkt om waar te zijn en dat is vaak ook waar. Als haar foto’s eruit zien alsof ze rechtstreeks uit een modetijdschrift komen en haar bio lijkt geschreven door een marketingteam of ChatGPT, wees dan voorzichtig. Het kan zijn dat je te maken hebt met een catfish. Natuurlijk kunnen anderen ook gewoon prachtige foto’s hebben, omdat ze daar moeite en tijd in hebben gestoken. Voordat je te diepe gevoelens krijgt of een betere connectie opbouwt, is het slim om even af te spreken of een keer gaan videobellen. Dan zie je tenminste wie er achter de andere kant van de telefoon zit.

Geen sociale media

Niet iedereen is actief op sociale media, maar laten we eerlijk zijn als je een datingapp hebt, heb je vaak ook wel een sociale media-account. Misschien heeft ze wel iets te verbergen, zoals een bestaande relatie. Je wil natuurlijk niet dat je straks de boosdoener wordt wanneer ze iets te verbergen heeft. Tegenwoordig kunnen we anderen gelukkig makkelijk op sociale media vinden, dus probeer dat eerst even en let anders heel goed op wat ze je stuurt en wat haar intenties zijn.

Altijd bij je willen zijn

Je zit net in de beginfase en jullie zitten allebei op een roze wolk. Hartstikke lief en schattig, maar als ze vanaf het begin altijd bij jou wil zijn en nauwelijks tijd voor zichzelf neemt, kan dit een teken zijn van afhankelijkheid of manipulatieve neigingen. Gezonden relaties hebben een balans tussen samen tijd doorbrengen en persoonlijke ruimte.

Negatieve houding

Let op hoe ze praat over haar vrienden, exen, familie en eigenlijk gewoon het leven in het algemeen. Een negatieve houding kan een enorme red flag zijn. Het kan verschillende redenen hebben zoals emotionele bagage dat nog niet verwerkt is of het is gewoon haar innerlijk. Maar één ding is zeker als je een relatie begint met iemand die bitter en negatief is, kan het jou ook naar beneden halen. En dat willen we niet laten gebeuren.