Een onverwachte samenwerking

Deze spannende samenwerking begon in 2020 toen Alastair Darwood, de bedenker van Skarper, bezig was met het ontwerp van een betaalbare ventilator. Tijdens zijn onderzoek kwam hij in contact met Red Bull Advanced Technologies, het technologietak van het bekende Formule 1-team. Wat begon als een toevallige ontmoeting groeide al snel uit tot een succesvolle samenwerking.

De ingenieurs van Red Bull brachten hun expertise in en werkten nauw samen met het team van Skarper om de prestaties van het conversiesysteem te verbeteren. Een belangrijk aspect waar ze aan werkten: het verkleinen en tegelijkertijd krachtiger maken van de tandwielen in het apparaat. Dit zorgde voor een compact en efficiënt systeem dat gemakkelijk op elke fiets met schijfremmen kan worden geïnstalleerd.

Voor wie is dit systeem bedoeld?

Het Skarper conversiesysteem richt zich op fietsliefhebbers die graag de voordelen van elektrische ondersteuning willen ervaren. Dit is fijn, want niet iedereen wil een nieuwe e-bike aanschaffen, vooral niet als je gewoon een goede fiets in bezit hebt. Dit systeem biedt dus een kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing om je huidige fiets om te bouwen tot een elektrische variant.

red bull team e-bike uitvinding

Specificaties en prijs van het toestel

Het uiteindelijke product, dat binnenkort te koop is, heeft de afmetingen van 34x16cm. Het bevat een krachtige 250 watt motor die wordt aangedreven door een 240Wh batterijpakket. Dit zorgt voor voldoende vermogen om elke fietstocht moeiteloos te maken. Of je nu wil genieten van ontspannen fietstochten in de stad of uitdagende off-road avonturen wil beleven, het systeem biedt de ondersteuning die je nodig hebt.

red bull skarper

De debuutversie van de Skarper zal later dit jaar beschikbaar zijn. Daarnaast werkt het team achter Skarper ook aan een versie speciaal ontworpen voor mountainbikes. Ook komt er een variant geschikt voor fietsen met velgremmen. Hierdoor kan bijna elke fiets worden omgebouwd tot een elektrische fiets, ongeacht het type remmen die de fiets heeft. Op de website van Skarper kan jij het product pre-orderen vanaf een prijs van ongeveer € 1.500,-.