De Joodse Raad in de Tweede Wereldoorlog

Deze nieuwe serie belicht de onmogelijke dilemma’s in de Tweede Wereldoorlog en laat ook alle consequenties zien van de anti-Joodse maatregelen die er toentertijd waren. De Joodse Raad was een door de Duitsers ingesteld orgaan van de Joden die tijdens de oorlog de Joodse gemeenschap bestuurde. Zo gaven de Duitsers bepaalde taken door die dan vervolgens door De Joodse Raad uitgevoerd moest worden. Uiteindelijk waren ze tot september 1943 actief.

de joodse raad nederlandse serie

Nu heeft de EO (Evangelische Omroep)dus besloten om samen met productiemaatschappij Levitate een spannende oorlogsserie te maken waarin De Joodse Raad centraal staat. Deze vijfdelige serie is gebaseerd op het boek De Joodsche Raad van Hans Knoop en is daarnaast ook mede geschreven door Paul Jan Nelissen, die bekend is van zijn werk in de oorlogsfilm Riphagen. In deze serie staat vooral de voorzitter van de Joodse Raad, David Cohen, samen met zijn dochter Virrie centraal. Deze worden gespeeld door Pierre Bokma en Virrie Cohen. Kortom, de serie heeft alle ingrediƫnten om een topper te worden.

Bekijk hieronder de trailer van De Joodse Raad:

 

De Joodse Raad zal vanaf 10 maart elke zondag te zien zijn om 21.20 uur. Tevens is hij vanaf dat moment ook te streamen op NPO Start.